Paralimpiete pēc Rio medaļas izcīnīšanas nolemj atlikt eitanāziju
Sporta zvaigznes
2016. gada 13. septembris, 15:23

Paralimpiete pēc Rio medaļas izcīnīšanas nolemj atlikt eitanāziju

Jauns.lv

2012. gada Londonas paralimpisko spēļu čempione un 2016. gada Rio vicečempione, Beļģijas sportiste Marieke Vervorta (Marieke Vervoort) pēc sava pēdējā sportiskā panākuma ir nolēmusi atlikt eitanāziju.

Riodežaneiro sudraba medaļniece, kas vieglatlētikā ratiņkrēslu 400 metru sacensībās izcīnīja sudraba medaļu, paziņojusi, ka beidz savu paralimpiskās sportistes karjeru. Vienlaikus viņa arī atklājusi, ka nolemj atlikt plānoto eitanāziju, kaut arī savas slimības dēļ joprojām cieš milzīgas sāpes.

“Pēc Rio olimpiādes es beigšu savu sportistes karjeru,” portālam “Nieuwsblad” jau jūlijā sacīja 37 gadus vecā olimpiete, neslēpjot, ka nolēmusi aiziet arī no dzīves. “Redzēsim, kas mani vēl sagaida, taču ir arvien grūtāk cīnīties ar slimību. Man ir daudz nerealizētu plānu, taču arvien biežāk domāju par eitanāziju.

Sportiste pēc medaļas saņemšanas Rio atklāja, ka jau nokārtojusi visus vajadzīgos dokumentus eitanāzijas procedūrai, taču šo soli pagaidām vēl nespers.

Paralimpiete Marieke Vervorta nolemj atlikt eitanāziju

Beļģijas sportiste Marieke Vervorta pēc sudraba medaļas izcīnīšanas Rio ir nolēmusi atlikt eitanāziju.

gallery icon
28

“Es joprojām turpinu priecāties par ikvienu skaistu dzīves mirkli. Taču, kad pienāks laiks, kad gaišu dienu būs mazāk nekā tumšu, - tam mirklim esmu sagatavojusi eitanāzijas dokumentus. Taču pagaidām labās dienas atsver tās sliktās. Ir ļoti grūti atvadīties no sporta, jo tā ir visa mana dzīve,” Riodežaneiro sacīja beļģu olimpiete.

Vertvorta cieš no nopietnas muskuļu slimības, kura arvien progresē. Sākotnēji viņa nodarbojās ar triatlonu, taču 2007. gadā saprata, ka šis sporta veids viņai vairs nav pa spēkam un nolēma pāriet uz paralimpisko vieglatlētiku.

“Visi mani ir redzējuši tikai ar medaļām. Taču no sāpēm spēju gulēt labi ja 10 minūtes diennaktī. Sāpes nebeidzas nekad. Un tikai stadionā spēju aizmirst to, kas mani pavada ik mirkli, - ārprātīgas muskuļu sāpes,” neslēpj sportiste.

Pārcilvēciski stipro sportisti sveic Beļģijas princese Astrīda.

Eitanāzija Beļģijā ir legalizēta 2012. gadā, un arvien pieaug to cilvēku skaits, kas grib aiziet no dzīves pēc pašu vēlēšanās. 2013. gadā eitanāzijas ceļā no dzīves šķīrās 1807 cilvēki.

Kasjauns.lv / Foto: AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA, AFP/SCANPIX/LETA, Reuters/Scanpix/LETA