Pelnošākais sportists pasaulē – notiesātais bokseris Floids Meivezers
Pelnošākā pasaules sportiste WTA ranga līdere Marija Šarapova.
Citi sporta veidi
2012. gada 19. jūnijs, 10:50

Pelnošākais sportists pasaulē – notiesātais bokseris Floids Meivezers

Jauns.lv

Visvairāk naudas pasaules sportā pagājušajā gadā nopelnījuši bokseri Floids Meivezers un Menijs Pakjao, liecina žurnālā „Forbes” pirmdien publicētais 100 pelnošāko pasaules sportistu saraksts.

Meivezera ienākumi pagājušajā gadā, ieskaitot saņemto par reklāmas līgumiem, bija 85 miljoni ASV dolāru (aptuveni 50 miljoni latu). Patlaban bokseris izcieš trīs mēnešu cietumsodu par vardarbību ģimenē. Interesanti, ka viņa iesauka ir tieši „nauda”

Otrajā vietā sarakstā esošais filipīnietis Pakjao pagājušajā gadā nopelnījis 62 miljonus dolāru. kopš 2001. gada pirmajā vietā esošais golferis Taigers Vudss ar 59,4 miljoniem šoreiz noslīdējis uz trešo vietu. Ceturtais ir pirmais no 13 sarakstā esošajiem basketbolistiem - Lebrons Džeimss no Maiami ''Heat'' ar 53 miljoniem dolāru.

Pirmais no eiropiešiem - šveiciešu tenisa zvaigzne Rodžers Federers ar 52,7 miljoniem ieņem piekto vietu. Sestais ir vēl viens basketbolists - Kobe Braients no Losandželosas ''Lakers'' ar 52,3 miljoniem, septītais - golferis Fils Mikelsons ar 47,8 miljoniem, astotais - futbolists Deivids Bekhems no Losandželosas ''Galaxy'' ar 46 miljoniem, kurš apsteidz Krištianu Ronaldu no Madrides ''Real'', kurš nopelnījis 42,5 miljonus dolāru.

Desmitnieku noslēdz amerikāņu futbola spēlētājs Peitons Menings, kurš Indianapolisas ''Colts'' tagad nomainījis pret Denveras ''Broncos''. Pat savainotam esot, viņa ienākumi pērn sasniedza 42,4 miljonus dolāru.

Simtniekā ir tikai divas sievietes - abas tenisistes. 26. vietu ar 27.9 miljoniem ieņem krieviete Marija Šarapova un 81. vietu ar 18,4 miljoniem ķīniete Li Na.

Sprinta zvaigznes jamaikietis Usains Bolts ar 20,3 miljoniem dolāru ieņem 63. vietu.

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA