Basketbols
2012. gada 26. jūnijs, 22:18

Bērds atkāpsies no Indiānas "Pacers" komandas prezidenta amata

Jauns.lv

Leģendārā amerikāņu basketbola zvaigzne Lerijs Bērds atkāpsies no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Indiānas "Pacers" prezidenta amata, ziņo ASV mediji.

Bērds, kurš šobrīd cīnās ar veselības problēmām, paziņojis, ka gadu nestrādās nevienā no vadošajiem amatiem, bet vēlāk izlems, vai vispār vēlas atgriezties.

Zīmīgi, ka vēl pagājušā mēneša preses konferencē Bērda izteikumi liecināja par iespēju, ka viņš tomēr varētu turpināt savu darbu klubā.

"Es vēlos runāt ar kluba īpašnieku par komandas mērķiem un pašreizējo darbību - vai ir kas tāds, ko varam darīt labāk," toreiz žurnālistiem norādīja Bērds. "Esmu pierakstījis vairākus jautājumus, ko vēlos viņam uzdot, un ceru, ka iegūšu nepieciešamās atbildes, lai turpinātu darbu."

Tomēr šobrīd Bērds ir gatavs tikties ar "Pacers" īpašnieku, lai apstiprinātu savu atkāpšanos no amata.

NBA leģenda atkāpjas no amata tikai divus mēnešus pēc tam, kad saņēmis balvu kā gada labākais NBA kluba vadītājs.

Bērds ir pirmais, kurš saņēmis trīs NBA titulus - gada labākais kluba vadītājs, gada treneris un vērtīgākais spēlētājs.

2003.gadā pārņemot "Pacers" vadības grožus, Bērds norādīja, ka komandai nepieciešams trīs gadu atjaunošanas plāns, pateicoties kuram tika uzlabots komandas sniegums - 2011.gadā Indiānas "Pacers" iekļuva izslēgšanas spēlēs pirmo reizi kopš 2006.gada sezonas, bet šosezon komanda veiksmīgi pārvarēja "play-off" turnīra pirmo kārtu.

"Komandā šobrīd valda izcila gaisotne. Pēdējo gadu laikā spēlētāju attieksme ir krietni mainījusies," pagājušajā mēnesī norādīja Bērds, atzīstot, ka lepojies ar šo komandu.

Spēlētāja karjeras laikā Bērds 13 sezonas pārstāvēja Bostonas "Celtics" komandu un trīs reizes tika atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju (1984., 1985. un 1986.gadā).

Tāpat Bērds 1997./1998.gada sezonā tiks atzīts par NBA labāko treneri. Toreiz "Pacers" vienība viņa vadībā 82 regulārā čempionāta spēlēs izcīnīja 58 uzvaras.

Kopumā Bērds par "Pacers" galveno treneri nostrādāja trīs sezonas, kuru laikā 214 mačos izcīnīja 147 uzvaras.

LETA