Ģimene pāri visam! Olimpiskais čempions aizvelk līdz finišam savu ģībstošo brāli un palaiž pa priekšu. VIDEO
Alisters Braunlijs aizvelk līdz finišam savu jaunāko brāli Džonatanu.
Citi sporta veidi
2016. gada 20. septembris, 11:12

Ģimene pāri visam! Olimpiskais čempions aizvelk līdz finišam savu ģībstošo brāli un palaiž pa priekšu. VIDEO

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpisko spēļu triatlona sacensību galveno varoņi dubultuzvaru izcīnījušie britu brāļi Braunliji atkal nonākuši visas pasaules uzmanības centrā. 28 gadus vecais divkārtējais olimpiskais čempions Alisters vēlreiz kļuva par uzvarētāju, bet šoreiz teju visu līdzjutēju sirdīs.

Alistera divus gadus jaunākais brālis Džonatans (Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks, Rio spēļu vicečempions) braši virzījās pretim uzvarai triatlona Pasaules kausa pēdējās sacensībās Meksikā, tomēr Centrālamerikas svelme viņu dažus desmitus metru no finiša noveda līdz pilnīgam spēka izsīkumam. Dažas sekundes vēlāk viņu jau panāca brālis un Dienvidāfrikas sportistu Henrijs Šūmens, kuri jau uzsāka cīņu par uzvaru sacensībās, jo Džonatans trasē bija jau praktiski saļimis un spēja noturēties kājās vien ar kāda trases darbinieka palīdzību. Tomēr Alisters nemēģināja cīnīties par uzvaru, bet gan paķēra sava brāļa roku, aplika ap kaklu un aizvilka Džonatanu līdz finiša līnijai. Turklāt ļāva viņam sacensības pabeigt pirms sevis. Abi finišēja attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

“Es vēlētos, kaut tas sasodītais muļķis būtu turējis pareizu tempu un šķērsojis finiša līniju pirmais,” pēc finiša komentēja Alisters Braunlijs, atzīstot, ka cīņa ar karstumu distancē nav bijusi viegla. Tāpat viņš pabilda, ka būtu palīdzējis arī jebkuram citam dalībniekam, tomēr palīdzēt brālim esot dabiska cilvēka reakcija.

Džonatanam pēc finiša bijusi nepieciešama mediķu palīdzība. Vēlāk, guļot slimnīcas gultā, viņš sociālajos tīkos atzinies, ka sezonu nav gribējis noslēgt šādi, taču distancē atdevis visus spēkus un paudis pateicību brālim par neticamo lojalitāti. Par notikušo jaunākais no brāļiem Braunlijiem ievietojis savā Twitter kontā arī pateicības bildi savam brālim.

Interesanti, ka konkurenti par brāļu Braunliju finišu iesniedza protestu, taču saskaņā ar triatlona noteikumiem saņemt palīdzību no citiem sacīkšu dalībniekiem ir atļauts.

Svelmainajā Meksikas saulē triatlona dalībnieki nopeldēja 1,5 kilometrus, 40 kilometrus nobrauca ar riteni un beigās noskrēja 10 kilometrus.

LETA/Foto: EPA/LETA, AP/AFP/Scanpix/LETA

Tēmas