Mūsu jaunie talanti Bukarts, Balcers un Jevpalovs piedalīsies NHL komandu nometnēs
Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Roberta Bukarta jaunākais brālis Rihards (attēlā) darīs visu, lai noturēts Floridas "Panthers" klubā.
Hokejs
2016. gada 21. septembris, 15:03

Mūsu jaunie talanti Bukarts, Balcers un Jevpalovs piedalīsies NHL komandu nometnēs

Jauns.lv

Latvijas hokejisti Rihards Bukarts un Rūdolfs Balcers iekļauti starp uzbrucējiem, kuri piedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu attiecīgi Floridas "Panthers" un Sanhosē "Sharks" pirmssezonas treniņnometnēs.

Tāpat "Sharks" treniņnometnē piedalīsies Ņikita Jevpalovs, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Sanhosē kluba sistēmas komandās.

Šobrīd 20 gadus vecais Bukarts otrdien "Panthers" debitantu komandas sastāvā ar uzvaru noslēdza dalību jauno hokejistu pārbaudes turnīrā, kurā Floridas komanda izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos, savukārt pēc tam viņš tika iekļauts lielās komandas treniņnometnes dalībnieku vidū.

Uz vietu "Panthers" sastāvā pretendēs septiņi vārtsargi, 17 aizsargi un 27 uzbrucēji. Treniņnometnē piedalīsies arī slavenais čehu veterāns Jaromīrs Jāgrs, kurš savos 44 gados gatavojas jau 22.NHL sezonai.

Ceturtdien treniņnometnes dalībniekiem tiks veiktas medicīniskās pārbaudes un hokejisti veiks fiziskos testus, bet uz ledus viņu pirmais treniņš Koralspringsā notiks piektdien.

LETA jau ziņoja, ka debitantu pārbaudes turnīra pirmajos divos mačos Bukarts nopelnīja pa vienai rezultatīvai piespēlei, bet "Panthers" ar 6:3 pārspēja Nešvilas "Predators" un ar 5:2 Vašingtonas "Capitals" jauno hokejistu komandas. Savukārt otrdien ar 3:2 tika uzveikta Tampabejas "Lightning" jaunā maiņa.

Iepriekšējās sezonas beigu daļu Bukarts pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Portlendas "Pirates", kas ir Floridas "Panthers" fārmklubs. Tiesa, laukumā viņš devās tikai vienā mačā, bet tajā veica rezultatīvu piespēli. Bukarts iepriekšējo sezonu sāka Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru vienībā Brendonas "Wheat Kings", bet oktobra beigās tika aizmainīts uz Portlendas "Winterhawks" un kļuva par latvieša Rodrigo Ābola komandas biedru. Tomēr "Winterhawks" nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, un pēc tam Bukarts noslēdza amatiera pārbaudes laika līgumu ar "Pirates".

Gaidāmajā sezonā "Panthers" fārmklubs AHL būs Springfīldas "Thunderbirds" vienība.

Tikmēr Balcers iepriekšējā sezonā Stavangeras "Oilers" rindās tika kronēts par Norvēģijas čempionu, bet nākamajā sezonā 19 gadus vecais uzbrucējs pārstāvēs WHL komandu Kamlūpsas "Blazers".

Iepriekšējā sezonā Balcers Norvēģijas čempionāta regulārajā turnīrā 43 spēlēs guva 15 vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam 17 mačos seši gūti vārti un četras piespēles.

Savukārt Jevpalovs Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā čempionātā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sanhosē "Barracuda" sastāvā 60 regulārā čempionāta cīņās guva piecus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīra mačos trīs spēlēs viņš izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem.

Pēc AHL sezonas beigām Latvijas uzbrucējs pievienojās Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandai Allenas "Americans", kuras rindās kļuva par Kellija kausa ieguvēju.

Jevpalovs arī sezonas gaitā tika nosūtīts uz ECHL klubu, kur regulārajā čempionātā aizvadīja piecus mačus, kuros sevi apliecināja ar vienu precīzu metienu un piecām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt ECHL 15 izslēgšanas turnīra spēlēs viņš guva divus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Ceturtdien "Sharks" nometnē notiks medicīniskās pārbaudes, bet treniņi sāksies piektdien. Nākamajā otrdienā "Sharks" spēkosies ar Vankūveras "Canucks", bet divas dienas vēlāk tiksies ar Arizonas "Coyotes".

LETA/Foto: Winterhawks.com