Amerikāņu zinātnieki analizē Porziņģi. Pat viņi ir ļoti pārsteigti par rezultātu. VIDEO
Kristaps Porziņģis "Sporta zinātnes" laboratorijā sasniedzis neticamus rezultātus.
Sporta zvaigznes
2016. gada 23. septembris, 12:16

Amerikāņu zinātnieki analizē Porziņģi. Pat viņi ir ļoti pārsteigti par rezultātu. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas basketbola lielāko spīdekli Ņujorkas "Knicks" uzbrucēju Kristapu Porziņģi pie sevis uz studiju uzaicinājuši Ziemeļamerikas vadošā sporta medija ESPN pārstāvji, kuri rubrikā "Sports Science" ("Sporta zinātne") analīzēja Liepājā dzimušo basketbolistu.

221 centimetru garais latviešu basketbolists laboratorijā tiek apbrīnots ne vien savu auguma parametru, lēciena un roku izvērsuma dēļ, bet pat ātruma īpašību un veiklības rādītājos, kur Porziņģis pavisam nedaudz zaudē dažiem no vadošajiem un ātrākajiem NBA saspēles vadītājiem (D'andželo Raselam un un Aizejam Tomasam). Apbrīnas vērts ir fakts, ka Porziņģis, salīdzinot ar saspēles vadītājiem ir aptuveni 32 centimetrus garāks par vidējo šīs pozīcijas spēlētāju NBA, bet, apsktot iepriekš minēto Tomasu - auguma atšķirība ir pat 46 centimetri. Iepazīstinot ar Kristapu, viņš tiek minēts, kā viens no daudzpusīgākajiem basketbolistiem pasaulē, ka nedrīkst nepiekrist, apskatot redzamo video. Roku izvērsums Liepājā dzimušajam basketbola uzbrucējam ir 223 centimetri, kas viņam dod milzu potenciālu spēlei aizsardzībā. Sporta zinātnieki noskaidroja, ka metiena izmešanas punkts, lai Porziņģis nespētu to nobloķēt, ir aptuveni 3 metri un 66 centimetri. Salīdzinājumam - basketbola groza augstums ir nieka 3 metri un 5 centimetri. Maksimālais augstums, ko Latvijas basketbolists spēja aizsniegt, palecoties, ir aptuveni 3 metri un 73 centimetri. Interesanti, ka šī statistika apliecina, ka Porziņģis spēja palekties aptuveni piecus centimetrus augstāk nekā viens no atlētiskākajiem NBA uzbrucējiem - Bleiks Grifins. (abu vertikālie lēcieni attiecīgi - 95 un 90 centimetri). Saskaitot Kristapa kopējos spēkus aizsardzībā, viņa iegūtā jauda ir pielidzināma 47 vietīgam pasažieru autobusam - vairāk nekā iespaidīgi.

Tas, ka Kristaps Porziņģis ticis izvēlēts, lai piedalīties šajā "Sporta zinātnes" sižetā ir liels pagodinājums, jo tur tiek analizētas pašas spilgtākās un kolorītākās NBA zvaigznes, kā arī spēlētāji, kuru fiziskās īpašības izceļas pat uz pasaules labākās un atlētiskākās basketbola līgas spēlētāju fons - Lebrons Džeimss, Stefans Karijs, Kevins Durents, Bleiks Grifins, Aizeja Tomass, Zaks Lavīns un citi.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video