Skandalozajam futbolistam Orjē par uzbrukumu policistam piespriež divu mēnešu cietumsodu
Maijā Kotdivuāras izlases spēlētājs Seržs Orjē pie naktskluba Parīze iesaistījās incidentā ar policistiem.
Sporta zvaigznes
2016. gada 26. septembris, 16:49

Skandalozajam futbolistam Orjē par uzbrukumu policistam piespriež divu mēnešu cietumsodu

Jauns.lv

Skandalozajam Francijas futbola čempiones Parīzes "Saint-Germain" (PSG) aizsargam Seržam Orjē par uzbrukumu policistam piespriests divu mēnešu cietumsods, tomēr aiz restēm futbolistam, visticamāk, nebūs jādodas, lēmusi Francijas tiesa.

Maijā Kotdivuāras izlases spēlētājs Orjē pie naktskluba Parīze iesaistījās incidentā ar policistiem. Likumsargi Orjē aizrādīja par nevietā novietotu automašīnu, taču kotdivuārietis atteicās sadarboties. Kā minēts policijas ziņojumā, Orjē vienam no varasiestāžu darbiniekiem ar elkoni iesita pa krūtīm, tādējādi likumsargs nākamajā dienā nevarēja strādāt.

Pats Orjē noliedzis apsūdzības un nosaucis sevi par upuri, iesniedzot iesniegumu par viņu aizturējušajiem policistiem.

Pirmdien bez divu mēnešu cietumsoda Orjē piespriests arī 600 eiro liels naudas sods, lai segtu zaudējumus, kā arī viņam jāmaksā 1500 eiro par tiesu izdevumiem. Aizsargs gan varēja atstāt tiesu, jo tiek gaidīta viņa apelācija, ko futbolists jau paziņojis, ka iesniegs. Arī gadījumā, ja netiks apmierināta apelācija, Orjē, visticamāk, nebūs jāizcieš cietumsods, bet gan jāpiedalās sabiedriskajos darbos.

Orjē varēs palīdzēt PSG komandai trešdien gaidāmajā UEFA Čempionu līgas mačā ar Bulgārijas vienību Razgradas "Ludogorets".

Patlaban 23 gadus vecais Orjē arī iepriekšējā sezonā izcēlās ar skandalozu uzvedību. Viņš, izmantojot aplikāciju "Periscope", tiešsaistē veltīja homofobiskus izteikumus PSG tābrīža galvenā trenera Lorāna Blāna virzienā, turklāt nebija saudzīgs arī pret saviem komandas biedriem. Pēc incidenta Orjē mēnesi tika atskaitīts no PSG pirmās komandas un trenējās kopā ar rezervistiem.

Piektdien Orjē Francijas čempionāta spēlē nopelnīja divas dzeltenās kartītes, atstājot mazākumā PSG komandu, kas ar rezultātu 0:2 cieta zaudējumu "Toulouse" vienībai. Ar 13 punktiem septiņās spēlēs PSG ieņem ceturto vietu turnīra tabulā.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA