"Atletico" spoža uzvara savā laukumā pret "Bayern"
"Atletico parādīja slepkavas instinktu, bet mēs nē," atzina "Bayern" vārtsargs Manuels Noiers.
Futbols
2016. gada 29. septembris, 09:44

"Atletico" spoža uzvara savā laukumā pret "Bayern"

Jauns.lv

Pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas pusfināla atkārtojumā trešdien Spānijas vienība Madrides "Atletico" pieveica Vācijas bundeslīgas grandu Minhenes "Bayern", kas piedzīvoja pirmo neveiksmi galvenā trenera Karlo Ančeloti vadībā.

Apakšgrupu turnīra otrās kārtas spēlē pagājušās sezonas sacensību fināliste "Atletico" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 1:0 (1:0), vienīgos vārtus spēles 35.minūtē skaisti iesitot Jannikam Karasko.

Spēles laikā "Bayern" komandai bija pārsvars bumbas kontrolē, tomēr "Atletico" darbojās ļoti pārliecinoši un varēja uzvarēt arī drošāk, tomēr dueļa izskaņā nerealizēja 11 metru soda sitienu, Antuānam Grīzmanam bumbu raidot pret pārliktni.

"Man paveicās, ka bumba pat pēc atsišanās pret stabu ielidoja vārtos," stāstīja Karasko. "Esmu ļoti laimīgs."

""Atletico" parādīja slepkavas instinktu, bet mēs nē," atzina "Bayern" vārtsargs Manuels Noiers. "Tomēr mums būs iespēja viņus pieveikt Minhenē."

Pērn UEFA Čempionu līgas pusfinālā starp šīm divām komandām rezultāts divu spēļu summā bija 2:2, bet finālu, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, sasniedza "Atletico" komanda. Izšķirošajā kārtā otro reizi trīs gadu laikā bija Madrides derbijs, un "Atletico" atkal piekāpās "Real" komandai.

Šīs abas komandas sacenšas D apakšgrupā, kuras otrajā mačā pie pirmā punkta vēsturē UEFA Čempionu līgas mačos tika Krievijas vienība "Rostov", kas savā laukumā cīnījās 2:2 (2:2) ar Nīderlandes komandu Eindhovenas PSV.

Šeit visi vārti tika gūti jau pirmajā puslaikā. Astotajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Dmitrijs Polozs, bet ātri vien izlīdzinājumu panāca Deivijs Propers. 37.minūtē Polozs vēlreiz izvirzīja vadībā Rostovas komandu, tomēr jau kompensācijas laikā 2:2 panāca Luks de Jongs.

Mača gaitā uz "Rostov" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, tomēr to atvairīja vārtsargs Soslans Džanajevs.

Šajā grupā pēc divām kārtām līdere ar sešiem punktiem ir "Atletico" komanda, ar trim punktiem seko "Bayern", bet "Rostov" un PSV pagaidām guvušas pa punktam.

Pat nespēlējot lielākajai zvaigznei Lionelam Mesi, uzvaru guva Spānijas čempione "Barcelona", kas izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:1) apspēlēja Vācijas komandu Menhengladbahas "Borussia".

Šajā Vācijas un Spānijas duelī pirmie vadībā 34.minūtē izvirzījās mājinieki, kad izcēlās beļģis Torgans Azārs, bet otrajā puslaikā "Barcelona" iesita divus vārtus deviņu minūšu laikā, precīziem esot Ardam Turanam un Herardam Pikē.

Aizraujošs C apakšgrupas mačs risinājās arī Glāzgovā, kur vietējā "Celtic" komanda nospēlēja 3:3 (2:2) ar pašreizējo Anglijas premjerlīgas līderi Mančestras "City". Mačā trīs reizes vadībā izvirzījās "Celtic", bet "City" allaž atspēlējās.

Uzvarētājiem divus vārtus iesita beļģis Musa Dembelē, bet reizi bumbu savos vārtos ieraidīja Rahīms Stērlings. Tikmēr "City" rindās reizi izcēlās pats Stērlings, brazīlietis Fernandinju un argentīnietis Nolito.

"Šis bija grūts mačs," pauda "City" galvenais treneris Hoseps Gvardiola, kura vadībā komanda turpina cīnīties bez zaudējumiem. "Esmu priecīgs par spēlētājiem, jo nav viegli izbraukumā gūt trīs vārtus."

Šajā grupā tagad līderes ar attiecīgi sešiem un četriem punktiem ir "Barcelona" un Mančestras "City", "Celtic" guvusi punktu, bet Menhengladbahas "Borussia" piedzīvojusi divus zaudējumus.

A apakšgrupā divus vārtus guva Teo Valkots un palīdzēja Anglijas vienībai Londonas "Arsenal" ar 2:0 (2:0) pieveikt Šveices čempioni "Basel".

Tikmēr Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" (PSG) atspēlējās no iedzinējiem un ar 3:1 (1:1) izbraukumā pieveica Bulgārijas komandu Razgradas "Ludogorets". Sofijā notikušajā mačā mājiniekus vadībā izvirzīja Natanaels, tomēr vēl pirmajā puslaikā izlīdzinājumu panāca francūzis Blaiss Matuidi, bet otrajā spēles daļā divreiz precīzs bija urugvajiešu uzbrucējs Edisons Kavani. Tiesa, "Ludogorets" otrajā puslaikā arī nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, kas būtu devis iespēju tobrīd panākt izlīdzinājumu 2:2.

Šajā grupā PSG un "Arsenal" ir pa četriem punktiem, bet "Basel" un "Ludogorets" divās kārtās guvušas pa punktam.

Tikmēr B grupā otro panākumu izcīnīja Itālijas komanda "Napoli", kas rezultatīvā mačā ar 4:2 (1:0) pieveica Lisabonas "Benfica" no Portugāles. Uzvarētājiem divus vārtus iesita beļģis Drīss Mertenss, bet pa reizei izcēlās slovāks Mareks Hamšīks un polis Arkadjušs Miliks. Savukārt "Benfica" rindās precīzi bija brazīlietis Gonsalu Gediss un argentīnietis Eduardo Salvio, tomēr viņu abu spēle bija rezultatīva, kad jau bija ielaisti četri vārti.

Savukārt Turcijas komanda Stambulas "Bešiktaš" savā laukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar Kijevas "Dinamo" no Ukrainas. Mājiniekus 29.minūtē vadībā izvirzīja skaists portugāļa Rikardu Kvarežma soda sitiens, bet otrajā puslaikā izlīdzinājumu panāca Viktors Cigankovs.

"Napoli" ar sešiem punktiem atrodas ļoti stabilā līderpozīcijā, divus punktus iekrājusi "Bešiktaš" vienība, bet "Benfica" un "Dinamo" rēķinā ir pa punktam.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".

LETA/Foto: AP/LETA/Scanpix