Gudļevskis nostāv "sausā" un tiek atzīts par labāko spēlētāju NHL pārbaudes mačā
Kristers Gudļevskis aizvadījis veiksmīgu spēli, pierādot, ka ir gatavs spēlēt NHL.
Hokejs
2016. gada 30. septembris, 11:36

Gudļevskis nostāv "sausā" un tiek atzīts par labāko spēlētāju NHL pārbaudes mačā

Jauns.lv

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis ceturtdien atvairīja 21 metienu un palika nepārspēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē, kurā viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pārspēja Floridas "Panthers" hokejistus.

Kamēr "Lightning" pirmajiem diviem numuriem Benam Bišopam un Andrejam Vasiļevskim joprojām tiek dota atpūta pēc nesen aizvadītā Pasaules kausa, iespēja sevi pierādīt ir Gudļevskim, kurš ceturtdien atstāja savus vārtus neieņemtus.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Džeremijs Morins un Breidens Points.

Gudļevskis otrdien devās laukumā arī "Lightning" pirmajā mačā, kurā ar 2:3 tika zaudēts Karolīnas "Hurricanes" vienībai. Toreiz latvietis sargāja vārtus cīņas pirmajā pusē, atvairot 18 no 20 metieniem, bet dueļa vidū pēc nospēlētām 30 minūtēm un 26 sekundēm, kad tika ielaisti otrie vārti, Gudļevska vietu ieņēma Edamss Vilkokss, kurš turpinājumā atvairīja 11 no 12 metieniem.

"Katru gadu redzam kā vārtsargi progresē. Gudļevskis progresē visos aspektos," pēc mača par latvieti teica "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers.

Kopā ar "Panthers" komandu joprojām ir arī latvietis Rihards Bukarts, tomēr viņš šajā mačā nebija pieteikumā.

  Citā spēlē latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica Toronto "Maple Leafs". Tomēr Girgensons, kurš bija piedalījies pirmajās divās "Sabres" pārbaudes spēlēs, šoreiz laukumā nedevās.

Turpinoties treniņnometnēm, NHL klubu rīcībā pagaidām joprojām ir pieci Latvijas hokejisti. Spēlēšana galvenajā komandā pagaidām ir garantēta vienīgi Girgensonam, par vietu "Lightning" vārtos cīnās Kristers Gudļevskis, vēl uzbrucējs Ņikita Jevpalovs ir Sanhosē "Sharks" treniņnometnē, cits uzbrucējs Teodors Bļugers ir ar Pitsburgas "Penguins", bet Bukarts atrodams "Panthers" treniņnometnē.

Tikmēr uzbrucēji Rodrigo Ābols un Mārtiņš Dzierkals, kuri piedalījās attiecīgi Vankūveras "Canucks" un Toronto "Maple Leafs" treniņnometnēs, pirmdien tika atskaitīti no NHL klubiem un ir devušies uz savām komandām junioru līgās.


LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA, Facebook.com