Vefieši atbalsta Movember kustību un novembrī audzēs ūsas
Viens no potenciāli iespaidīgākajaiem ūsu audzētājiem varētu būt komandas kapteinis Kristaps Janičenoks, kura sejas apamtojuma augšanas tempi ir visai ātri.
Basketbols
2012. gada 1. novembris, 13:53

Vefieši atbalsta Movember kustību un novembrī audzēs ūsas

Jauns.lv

Ceturtdien, 1.novembrī, Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” iesaistās Movember kustībā, lai palīdzētu vērst sabiedrības uzmanību vīriešu veselības problēmām.

Kā Kasjauns.lv informēja "VEF Rīga" kluba direktore Laila Spaliņa, no 1999. gada katru novembri daudzās pasaules valstīs norisinās Movember kustība (“mo” no moustache + november). Tās pirmssākumi meklējami Austrālijā, kur kopš 2004.gada darbojas arī  īpašs fonds “Movember Foundation”, kas vāc līdzekļus, lai ziedotu vīriešiem, kas sirgst ar prostatas problēmām vai depresiju.

“VEF Rīga” dalība ūsu mēnesī nozīmē, ka visa mēneša garumā vefieši audzēs ūsas. Mēneša beigās kustības dalībnieku ūsu foto būs aplūkojami “VEF Rīga” Facebook (facebook.com/vefriga) lapā, kur visiem kluba līdzjutējiem būs iespēja novērtēt šīs fotogrāfijas.

“VEF Rīga” mērķis līdz ar augtiem profesionāliem sasniegumiem vienmēr ir bijis būt par sociāli atbildīgu klubu, kam rūp vide un sabiedrība, kādā aug un dzīvo kluba līdzjutēji,  atbalstītāji un spēlētāji. „VEF Rīga” iestājas par veselu, garīgi un fiziski pilnvērtīgi attīstītu sabiedrību, un pievērš īpašu uzmanību šo jautājumu popularizēšanai.

Vefieši aicina arī kluba līdzjutējus pievienoties Movember kustībai un būt veseliem.

Vai vefiešu sejas apamtojums būs kaut nedaudz līdzīgs šiem variantiem?

Karlīna Timofejeva/Foto: Evija Trifanova/LETA, AFP/LETA, EPA/LETA