Movember galā! Latvijas ūsainākā basketbola komanda - „VEF Rīga”. FOTO
Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” aktīvi iesaistījās Movember kustībā.
Basketbols
2012. gada 3. decembris, 10:57

Movember galā! Latvijas ūsainākā basketbola komanda - „VEF Rīga”. FOTO

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” aktīvi iesaistījās Movember kustībā, lai vērstu sabiedrības uzmanību vīriešu veselības problēmām.

Kā Kasjauns.lv informēja "VEF Rīga" kluba direktore Laila Spaliņa, no 1999. gada katru novembri daudzās pasaules valstīs norisinās Movember kustība (“mo” no moustache + november). Tās pirmssākumi meklējami Austrālijā, kur kopš 2004. gada darbojas arī  īpašs fonds “Movember Foundation”, kas vāc līdzekļus, lai ziedotu vīriešiem, kas sirgst ar prostatas problēmām vai depresiju.

“VEF Rīga” mērķis līdz ar augtiem profesionāliem sasniegumiem vienmēr ir bijis būt par sociāli atbildīgu klubu, kam rūp vide un sabiedrība, kādā aug un dzīvo kluba līdzjutēji,  atbalstītāji un spēlētāji. „VEF Rīga” iestājas par veselu, garīgi un fiziski pilnvērtīgi attīstītu sabiedrību, un pievērš īpašu uzmanību šo jautājumu popularizēšanai.

Novembris un līdz ar to arī akcija „Movember” noslēgusies un, lūk, iespēja apskatīt „VEF Rīga” komandas iespēto sava sejas apmatojuma audzēšanā.

Karlīna Timofejeva/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA publicitātes foto