Rīgas "Dinamo" atkal sagrauj Minskas "Dinamo" un nonāk soļa attālumā no Cerību kausa
Sērijā līdz trim uzvarām Rīgas "Dinamo" komanda izvirzījusies vadībā ar 2-0.
2013. gada 7. marts, 21:57

Rīgas "Dinamo" atkal sagrauj Minskas "Dinamo" un nonāk soļa attālumā no Cerību kausa

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa pusfināla otrajā spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 7:4 (2:1, 2:1, 3:2) atkārtoti sagrāva Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" labā divus vārtus guva Roberts Bukarts, bet pa vieniem vārtiem guva Oskars Cibuļskis, Arvīds Reķis, Pols Šekura, Džeimijs Džonsons un Juris Upītis. Tikmēr Minskas "Dinamo" komandā divreiz izcēlās Sergejs Drozds un Janne Niskala.

Mača pašā ievadā abas komandas darbojās pasīvi, tomēr drīz vien pie teritoriālā pārsvara, pateicoties vairākumam, tika Minskas "Dinamo". Mazākumā rīdzinieki darbojās ļoti sekmīgi un savu vārtu drošību pārliecinoši nosargāja. Pēc atgriešanās pilnos sastāvos Rīgas "Dinamo" noorganizēja divus bīstamus uzbrukumus, bet pēc viena no tiem asumos iesaistījās Džeimijs Džonsons, nopelnot abpusēju noraidījumu. Viesu hokejists gan tika sodīts ar 2+2 minūšu noraidījumu, kas Rīgas "Dinamo" deva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr tajā bīstami metieni pa vārtiem izpalika. Uzreiz pēc tam gan laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties vadībā, kad precīzs plaukstas metiens padevās Cibuļskim.

Pēc izvirzīšanās vadībā Rīgas "Dinamo" divas reizes pēc kārtas nokļuva mazākumā. Ja pirmajā reizē lielām pūlēm izdevās savus vārtus nosargāt, tad otrajā kapitulēt nācās rīdzinieku vārtsargam Mīkaelam Telkvistam - viņu ar sekmīgu ripas pielabošanu pārspēja Niskala. Drīz pēc tām vēl vienos asumos iesaistījās Raitis Ivanāns, atkal tiekot pie abpusēja noraidījuma, bet šo situāciju sev par labu izmantoja laukuma saimnieki, kad veiksmīgs metiens padevās Reķim - ripa pēc viņa metiena gaisā mainīja lidojuma virzienu un atrada ceļu garām Minskas kluba vārtsargam Kevinam Lalandam. Atlikušajās divās minūtēs rezultāts nemainījās, pašās trešdaļas beigās Rīgas "Dinamo" tiekot pie vairākuma.

Vairākumu laukuma saimnieki realizēja otrās trešdaļas 20.sekundē, kad vārtus guva Šekura. Rīgas "Dinamo" turpināja uzbrukt un drīz vien tika pie vēl viena vairākuma, kuru šoreiz realizēja Bukarts. Viņam Cerību kausa izcīņā tie bija jau sestie gūtie vārti, bet rezultāts kļuva 4:1 rīdzinieku labā. Arī pēc šiem gūtajiem vārtiem Rīgas "Dinamo" uzreiz tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, tomēr šoreiz gūt vēl vienu vārtus neizdevās. Tā vietā pēc atgriešanās pilnā sastāvā Minskas komanda vienus vārtus atguva, kad ripu pēc veiksmīga tās atlēciena no borta vārtos raidīja Drozds.

Trešdaļas turpinājumā pārsvars piederēja Rīgas "Dinamo" komandai, kas veica vairākus vētrainus uzbrukumus, tomēr nevienu no radītajām iespējām neizmantoja. Labākā bija Šekuram, kurš netrāpīja teju tukšos pretinieku vārtos. Mājinieku pārsvars beidzās līdz ar iegūtu mazākumu, kurā Minskas kluba pārstāvji izveidoja vairākas ļoti bīstamas epizodes pie Telkvista sargātajiem vārtiem. Arī vienādos sastāvos viesi darbojās aktīvi, bieži kontrolējot ripu Rīgas "Dinamo" zonā. Pašās trešdaļas beigām laukuma saimniekiem izdevās savu spēli sakārtot, atpūtā ejot pie rezultāta 4:2.

Ja pēc otrās trešdaļas intriga par šī mača uzvarētāju bija saglabājusies, to trešās trešdaļas ceturtajā minūtē kliedēja Bukarts, kura mestā ripa no zilās līnijas pēc rikošeta atrada ceļu līdz vārtu tīklam. Uzbrucējam Cerību kausa izcīņā tie bija jau septītie gūtie vārti. Trešajā trešdaļā spēlējot bez kapteiņa Mārtiņa Karsuma, rīdzinieki parūpējās par otro graujošo panākumu divu dienu laikā - vispirms vairākumā pēc Bukarta metiena ripu no gaisa vārtos pārvirzīja Džonsons, bet 14 sekundes vēlāk izcēlās arī Upītis. Mājinieku vārtos tikmēr Telkvistu nomainīja Māris Jučers, kuru gana drīz pārspēja Drozds, panākot 3:7.

Atlikušajā laikā komandas darbojās piesardzīgi, bet Minskas "Dinamo" prata vēl vienus vārtus atgūt, kad priekšpēdējā minūtē vairākumā precīzs bija Niskala.

Rīgas "Dinamo" treneri mačam bija pieteikuši septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Sastāvs bija tieši tāds pats, kā iepriekšējā spēlē.

Abu komandu pirmajā mačā trešdien Rīgas "Dinamo" tika pie graujošas uzvaras ar 7:2.

Sērijas trešā un nepieciešamības gadījumā arī ceturtā spēle nākamajā pirmdienā un otrdienā notiks Minskā.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Zīmīgi, ka tieši šīm abām komandām šosezon KHL čempionātā savā starpā nācās spēkoties četras reizes, kamēr ar pārējām vienībām tās aizvadīja tikai pa diviem mačiem. Šajos četros mačos vienības uzvaras un zaudējumus dalījušas uz pusēm.

KHL regulārajā čempionātā Minskas "Dinamo" ar 71 punktu 52 spēlēs ieņēma desmito vietu un vien par diviem punktiem atpalika no Gagarina kausa robežas, bet Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu palika pēdējā, 14.pozīcijā.

Līdz ar to rīdzinieki Cerību kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet pēc tam arī ceturtdaļfinālā izšķirošās spēles "bullīšos" pieveica Doņeckas "Donbass" hokejistus ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā. Savukārt Minskas "Dinamo" Cerību kausa ceturtdaļfinālā ar 3-0 pieveica Maskavas "Spartak".

Turnīra finālā šī pāra uzvarētāji sacentīsies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" vai Habarovskas "Amur" komandu. Šajā duelī pēc diviem mačiem rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA