Citi sporta veidi
2013. gada 13. aprīlis, 08:46

"Red Bull" komandas vadītājs Fetela un Vēbera ķildošanos nosauc par veselīgu

Jauns.lv

Pēdējo trīs sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Sebastjana Fetela ķildošanās ar savu komandas biedru "Red Bull" vienībā Marku Vēberu ir veselīga, uzskata "Red Bull" vadītājs Kristians Horners.

"Red Bull" vienības vāciešu pilots Fetels par savu attieksmi pret komandas darbu skaļi lika runāt sezonas otrajā posmā Malaizijā, kad nepaklausīja komandas pavēlei un bīstami apdzina austrālieti Vēberu, tiekot pie uzvaras.

Pēc notikušā ievērojami pasliktinājušās jau tā saspīlētās "Red Bull" komandas pilotu attiecības. Lai arī Fetels par savu manevru publiski atvainojās, vēlāk viņš uzsvēris, ka nepieciešamības gadījumā tā darītu vēlreiz.

Horners uzskata, ka notikumi Malaizijā nav būtiski mainījuši abu sportistu attiecības, bet viņa paša autoritāte komandā pēc Fetela lēmuma ignorēt pavēli nav mazinājusies.

"Tajās sacensībās viņš neizdarīja to, ko prasīju. Protams, ka es ar to nebiju apmierināts, taču mēs to izrunājām un viņš atvainojās. Esmu drošs, ka viņš no tā ir guvis mācību," izteicies Horners. "Domāju, ka pirms šāda manevra atkārtošanas Fetels tagad padomās divreiz."

"Pats Fetels ir skaidrojis, ka starp viņu un Vēberu ir gadiem ilga un notikumiem bagāta vēsture. Tas mums nav nekas jauns, jo esam to novērojuši četru vai piecu gadu garumā," izcēlis Horners. "Neaizmirsīsim, ka Fetels un Vēbers ir viens no sekmīgākajiem pilotu duetiem F-1 vēsturē. Viņi komandai trīs gadus pēc kārtas ir atnesuši uzvaru Konstruktoru kausā."

"Nedomāju, ka mana loma kā komandas vadītājam ir mazinājusies, jo esmu "Red Bull" vadījis kopš tās ieiešanas F-1. Gājis ir dažādi, taču abi piloti mums ir nepieciešami, jo viņi ir abi ir ļoti tendēti uz uzvaru," uzskata Horners. "Viņi viens otru dzen uz priekšu un visu laiku liek otram rādīt maksimumu, kas, protams, dažreiz mēdz kaitēt komandai. Tā ir veselīga konkurence."

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ar 40 punktiem ir Fetels, kurš par deviņiem punktiem apsteidz somu Kimi Raikonenu no "Lotus" komandas, bet trešais ar 26 punktiem ir Vēbers.

Šajā nedēļas nogalē piloti sacentīsies sezonas trešajā posmā - Ķīnas "Grand Prix".

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

LETA