Ronalds Zaķis papildina basketbola izlases kandidātu sarakstu
Zaķis, kurš pēdējās sezonas aizvadījis basketbola klubā "Ventspils", ieņemšot savainotā Dāvja Bertāna vietu.
Basketbols
2013. gada 28. jūnijs, 18:07

Ronalds Zaķis papildina basketbola izlases kandidātu sarakstu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu sarakstu papildinājis spēka uzbrucējs Ronalds Zaķis, vēsta portāls "Basket.lv".

Zaķis, kurš pēdējās sezonas aizvadījis basketbola klubā "Ventspils", ieņemšot savainotā Dāvja Bertāna vietu.

Jau vēstīts, ka Bertāns guva smagu savainojumu Serbijas čempionāta izšķirošajā finālspēlē, kad sarāva ceļgala krusteniskās saites un nevarēs spēlēt vismaz pusgadu.

"Zaķis valstsvienībā spēlēja 2010.gadā, bet smaga savainojuma dēļ nākamajā vasarā nevarēja piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā. Pēdējās sezonas viņam nav bijušas vieglas, taču izskatās, ka savainojuma sekas ir pārvarētas, un Zaķis ir ļoti motivēts pierādīt, ka var spēlēt augstā līmenī," sacījis valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. "Manuprāt, savas labākās spēles viņš vēl nav nospēlējis. Pēc Bertāna iziešanas no ierindas viena vieta kandidātu sarakstā palika brīva. Ceru, ka komandai noderēs Zaķa universālisms un enerģija."

Līdz ar to Latvijas izlases kandidātu sarakstā atkal ir 17 basketbolisti.

Kā ziņots, ceturtdien izlases kandidātu sarakstu oficiāli papildināja Armands Šķēle, bet no pretendentiem uz vietu izlasē svītrots komandas pēdējo gadu kapteinis Edgars Jeromanovs.

Valstsvienības treniņnometne sāksies 18.jūlijā.

Eiropas čempionāts Slovēnijā notiks no 4.līdz 22.septembrim.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo"), Jānis Blūms (Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuva), Žanis Peiners ("Latvijas Universitāte"), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija), Ronalds Zaķis ("Ventspils", Andris Biedriņš (Goldensteitas "Warriors", NBA).

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA