Citi sporta veidi
2013. gada 30. jūlijs, 22:47

Jaunā rekordiste Meilutīte kļūst par pasaules čempioni 100 metru brasa peldējumā

Jauns.lv

Lietuvas jaunā peldētāja Rūta Meilutīte otrdien izcīnīja zelta medaļu Spānijas pilsētā Barselonā notiekošā pasaules čempionāta 100 metru brasa distancē.

Fināla peldējumā 16 gadus vecā Meilutīte finišēja pēc minūtes un 4,42 sekundēm, par 0,60 sekundēm apsteidzot Jūliju Jefimovu no Krievijas, bet par 1,10 sekundēm - Džesiku Hārdiju no ASV.

Jaunu pasaules rekordu šajā distancē Meilutīte uzstādīja pirmdien pusfināla peldējumā, kad distanci veica minūtē un 4,35 sekundēs. Viņa par 0,1 sekundi laboja četrus gadus veco pasaules rekordu, kas piederēja Hārdijai.

Lietuviete čempionātā startē ar 50 metru brasa peldējumā, kur Hārdijai pieder pasaules rekords - 29,80 sekundes.

Kā ziņots, Meilutīte pērnā gada Londonas olimpiskajās spēlēs kļuva par vienu no visvairāk apspriestajiem sportistiem. Tikai 15 gadu vecumā viņa kļuva par olimpisko čempioni 100 metru distancē brasā, kas vēlāk ļāva viņai tapt izraudzītai arī par Lietuvas gada cilvēku.

Triumfa lidojumu lietuviete turpināja arī decembrī, kad Stambulā notikušajā pasaules čempionātā īsajā baseinā palika nepārspēta 50 un 100 metru distancēs brasā, kā arī izcīnīja sudrabu 200 metru kompleksajā peldējumā.

Citviet otrdien par pasaules čempionu 200 metru brīvā stila distancē kļuva Janiks Aņels no Francijas, tiekot pie sava otrā zelta čempionātā, bet 100 metros uz muguras sievietēm nepārspēta palika Misija Frenklina no ASV, arī izcīnot savu otro zeltu čempionātā.

Tikmēr 1500 metru brīva stila distancē sievietēm par čempioni ar jaunu pasaules rekordu (15 minūtes un 36,53 sekundes) kļuva amerikāniete Keitija Ledeckija, un arī viņai šis ir otrais zelts čempionātā. Savukārt Ledeckijas tautietis Mets Grīverss kļuva par pasaules čempionu 100 metru peldējumā uz muguras.

LETA