Spēkavīrs Zāģeris: Dubaijā saņemtais kilograms zelta nebija īsts. FOTO
Dainis Zāģeris joprojām nespēj noticēt savai uzvarai prestižajās sacensībās.
Citi sporta veidi
2016. gada 9. novembris, 13:38

Spēkavīrs Zāģeris: Dubaijā saņemtais kilograms zelta nebija īsts. FOTO

Jauns.lv

Latvijas labākais spēkavīrs Dainis Zāģeris vēl īsti nav aptvēris savu uzvaru prestižās Čempionu līgas kopvērtējumā, turklāt sezonu kopumā viņš vērtē kā smagu, jo vajājušas traumas, sacīja sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Zāģeris iepriekšējā nedēļas nogalē ar uzvaru Čempionu līgas finālposmā Dubaijā nodrošināja pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Par šādu panākumu latvietis saņēma kilogramu zelta. Tiesa, kā atklāja Zāģeris, tas nemaz neesot īsts zelts, tāpēc šobrīd viņš gaida, kad viņam šī zelta vērtībā tiks izmaksāta naudas balva.

"Šī bija viena no smagākajām sezonām, jo jau tās sākumā iedzīvojos traumās. Ieplēsu kājas muskuli, bet pēc tam to citās vietās ieplēsu vēl divas reizes. Bija traumēts arī bicepss, ko ieplēsu ļoti spēcīgi," izteicās Zāģeris, kurš gan pēc tam vēl mēģinājis startēt sacensībās, taču ar laiku nolēmis paņemt piespiedu pauzi, lai tiktu galā ar veselības likstām.

"Nevarēju demonstrēt kvalitatīvu sniegumu, mani vajāja arī citas neveiksmes. Līdz ar to lēmu uz pāris mēnešiem ievilkt elpu," izteicās spēkavīrs, kurš pārtraukuma laikā cerējis, ka sezona turpināsies viņam labvēlīgākā gultnē. Tas arī īstenojies realitātē, jo Zāģeris izcīnījis uzvaru Čempionu līgā. "Sezonas noslēdzošie mači bija manā zvaigznē. Prieks, ka sezona noslēdzās uz pozitīvas nots, jo gads bija ērkšķains."

"Vēl joprojām īsti neticu, ka esmu čempions. Citi atlēti arī bija spēcīgi. Zemapziņā gan cerēju, ka zvaigznes nostāsies man labvēlīgi," pauda Zāģeris.

Lai gan Latvijas spēkavīru decembrī aicina uz svarīgām sacensībām, viņš nolēmis sezonai likt punktu un dot priekšroku atpūtai, bet nākamais starts varētu būt vien nākamā gada aprīlī.

"Ir nelielas sīkas traumiņas. Pērn sezona man beidzās decembrī, bet jau janvārī sāku startēt. Šogad negribu to darīt. Nepieciešama atpūta. Protams, trenēšos un uzturēšu sevi formā, bet tuvākās sacensības man plānotas vien aprīlī," atklāja Zāģeris.

Latvijas labākais spēkavīrs norādīja, ka uzvara Čempionu līgā viņam ir kā jauns sākums, turklāt konkurenti nesēdēšot rokas klēpī salikuši un centīsies latvieti nākamgad pārspēt. "Šis nav punkts, pie kā apstāties. Ir jāiet un jācīnās tālāk - nākamgad jāaizstāv savs tituls."

Zāģeris uzsvēra, ka šajā sezonā ievērojami progresējis cits latviešu sportists Aivars Šmaukstelis, kurš šogad bija viens no niknākajiem konkurentiem.

Šī gada Čempionu līgas uzvarētājs uzslavēja arī savu komandu, ar ko kopā varot gāzt kalnus, - treneri Agri Kazeļņiku, ārstu Vitoldu Jurkeviču, fizioterapeitus Mareku Osovski un Rolandu Admidiņu, kā arī atbalstītāju Andri Bojāru.

Lai gan šogad Zāģeris izcēlies ar uzvarām, viņš cer, ka nākamgad būs labāka situācija ar sponsoriem, jo šogad to atrašana bijusi problemātiska. "Ceru, ka nākamgad situācija būs citāda un labāka, lai es varētu mierīgi gatavoties un nebūtu jādomā par finansiālo stāvokli."

Pērn Zāģeris uzvarēja trijos Čempionu līgas posmos un sezonas noslēguma kopvērtējumā guva otro vietu aiz poļa Kšištofa Radzikovska.

LETA/Foto: Strongman Champions League