Ādas apģērbs – elegants, romantisks un valkājams visos gadalaikos. FOTO
Aktrise Vanesa Paradī. Modele un aktrise Rozija Hantingtona-Vitlija.
2015. gada 6. novembris, 14:32

Ādas apģērbs – elegants, romantisks un valkājams visos gadalaikos. FOTO

Jauns.lv

Ādas apģērbs vairs nav tikai rokeru, panku un citu dumpiniecisko subkultūru jurisdikcijā. Pārdomāti kombinēti, ādas izstrādājumi var palīdzēt panākt klasiskus, elegantus, romantiskus un pat sportiskus tēlus. Tāpat āda ir viens no retajiem materiāliem, kas ir valkājams it visos gadalaikos.

Eleganta klasika – zīmuļsvārki

Kombinējot elegantāko sievietes garderobes tērpu – zīmuļsvārkus – ar tādiem smalkiem materiāliem kā zīds, mežģīne vai kašmira džemperis, panākams absolūti elegants komplekts.

Āda ar ādu

Drosmīga, bet ne neiespējama izvēle ir vienlaikus valkāt divus ādas izstrādājumus. Taču, lai izvairītos no pārspīlējumiem un bargās kundzes efekta, būtiski ir izvēlēties stilā (piemēram, romantiski svārki ar roķīgu baikeru jaku) vai krāsās kontrastējošus apģērba gabalus.

Dubults neplīst

Lai panāktu nepieradinātu, roķīgi šiku ādas un ādas salikumu, ir jāapbruņojas ar pašpārliecinātību un viens no ādas apģērba gabaliem ir jāizvēlas ar atšķirīgāku faktūru vai mazāk spīdīgu virsmu.

Faktūru kokteilis

Atkal aktuāli ir funkcionāli ērtie zābaki pāri celim. Drosmīgo dubultās ādas izvēli pieņemamu padara mirdzošas ādas salikums ar matēto zamšu, bet bohēmiski nepiespiestu iespaidu – abu komplekts ar koķeti vieglu, plandošu kleitu.

Sportiski sievišķīgi

Lai gan piegulošas un legingiem līdzīgas ādas bikses ir populārākais stila paņēmiens, brīvi krītošas ādas bikses līdzēs panākt sportisku, brīvu un ikdienišķu efektu. Bet, lai izvairītos no jauniešiem raksturīgā sportiskuma un atgādinātu par sievišķību, šādas bikses ir valkājamas kopā ar elegantiem garderobes izstrādājumiem.

Par klasiku

Ādas bikses kopā ar klasisku žaketi ir formāli ikdienišķs komplekts, ar ko nošaut greizi nav iespējams. Bet, ja augums neatbilst modeļu standartiem, tad proporciju balansa dēļ ieteicams izvēlēties žaketes, kas nosedz gurnu daļu un ir piegriezumā brīvas.

Pat romantiski

Oriģināls un kontrastiem pārpils salikums ir romantiski izstrādājumi kopā ar neformālo un dumpiniecisko baikeru jaku. Vēl interesantāk, ja romantiskie apģērbi ir no mežģīnēm un zīda vai rotāti ar romantiku asociētiem ziedu rakstiem.

Anita Sedliņa, žurnāls “Kas Jauns” / Foto: Vida Press

Tēmas