foto: Instagram / @gabunion
NBA zvaigzne Dveins Veids atklāj, ka viņa dēls kļuvis par meiteni
Dveins Veids ar jaunāko meitiņu Kaviu. dēlu Zionu un sievu Gabrielu.
2019. gada 22. decembris, 10:34

NBA zvaigzne Dveins Veids atklāj, ka viņa dēls kļuvis par meiteni

Jauns.lv

Izcilais basketbolists Dveins Veids (37), kurš šī gada aprīlī noslēdza savu karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), intervijā "Showtime Basketball" atklājis, ka viņa 12 gadus vecais dēls Zions Malači izvēlējies kļūt par meiteni.

Decembra sākumā basketbolista sieva Gabriela savā "Instagram" profilā publicēja ģimenes bildi, kurā redzams basketbolista Veida dēls Zions. Zem fotogrāfijas ātri vien parādījās sašutuma pilni komentāri, jo zēns bildē bija redzams, balti lakotiem nagiem. Tagad Veids atklājis, ka viņa 12 gadus vecais dēls sevi vairāk jūt kā meiteni.

"Kopš pirmās dienas es skatījos uz to, kā mans dēls kļūst par to, kas viņa ir tagad," podkāstā "All the Smoke" atklāj Veids. "Un man... mana mīlestība no tā nemainās. Mana atbildība no tā nemainās. Tāpēc tagad man atliek tikai kļūt gudrākam, izglītojot sevi. Tas ir mans darbs."

Veidam ir vēl 3 bērni - 13 mēnešus vecā meita Kavia Džeimsa, 6 gadus vecais dēls Havjērs Zekarjaks un 17 gadus vecais dēls Zeirs Blesings. Tāpat Veids ir aizbildnis māsasdēlam, 18 gadus vecajam Devionam Morisam.

Veids uzsver, ka Zions un pārējie bērni viņu iedvesmo. "Pirmkārt, runa ir par apņēmību un spēku. Manam dēlam tā ir vairāk nekā man," stāsta bijušais basketbolists. "Tu no saviem bērniem vari šo to pamācīties."

Vīrietis atklāj, ka kopā ar sievu Gabrielu grib, lai viņu bērni kļūst par to, ko vēlas. "Saproti, ka vari būt jebkurš un jebkas," saka Veids. Abi laulātie jau iepriekš novērojuši, ka viņu dēlam Zionam augot bijušas citādas intereses, nekā vecākajam dēlam Zeiram. "Man bija jāpaskatās uz sevi spogulī un jāpajautā: "Ja nu tavs dēls kādu dienu pārnāk mājās un pasaka, ka ir homoseksuāls? Ko tu darīsi? Kā tu uzvedīsies?" Runa nav par viņu. Viņš zina, kas viņš ir. Runa ir par tevi. Vai tu zini, kas esi tu?" savas atklāsmes, audzinot dēlu, kurš pieņēmis citu dzimumu, pauž sportists.

Veids tviterī komentējis arī ģimenes fotogrāfiju, par kuru izteikušies daudzi. "Stulbums ir tālu no pasaules, kurā dzīvojam mēs, tāpēc es saprotu. Bet es gribu teikt vienu - es esmu izvēlējies atbalstīt savu ģimeni, nevis jūs visus. Tāpēc mēs turpināsim būt paši un atbalstīt viens otru ar lepnumu, prieku un smaidu."

Trīsbērnu tēvs arī paziņojis, ka jūt atbildību izteikties arī to cilvēku vietā, kuriem nav dota iespēja tikt sadzirdētiem. Runājot visu netradicionāli orientētu cilvēku vārdā, Veids saka: "Visiem tiem cilvēkiem, kuri runā nekrietnības - paskatieties paši uz sevi! Saprotiet, ka jūs esat tie, kuriem ir problēmas. Tie nav bērni, tie nav tie, kuri izlemj - tā, tu esi piedzimis šāds un tev tādam arī ir jābūt. Tā nav dzīve!" Sportists uzskata, ka būt atšķirīgam mūsdienu pasaulē ir pilnīgi normāli. Viņš tikai vēlas, lai viņa bērni ir brīvi un dzīvo savas dzīves. 

Veids jau iepriekš ir publiski paudis savu atbalstu netradicionāli orientētajam dēlam. Šī gada aprīlī viņš kopā ar Zionu piedalījās Majami praidā. Puisi atbalstīja arī citi ģimenes locekļi, to skaitā vecākais brālis Zeirs. "Tā ir ģimenes lieta," pie fotogrāfijas, kurā Zions pozē ar savu brāli, rokās turot varavīksnes krāsas karogu, rakstīja Veids.

foto: Instagram / @dwyanewade
Zions (pa labi) ar brāli

Šī nav pirmā reize, kad Veida ģimenes foto izpelnās nicinājumu no atsevišķu cilvēku puses. Šī gada aprīlī Veida sieva padalījās ar bildi, kurā redzams Veida māsasdēls Devions un viņa draudzene. Komentāros daļa cilvēku pauda sašutumu par to, ka puisis par draudzeni izvēlējies baltādaino.

Izcilais basketbolists Dveins Veids savu pēdējo sezonu NBA aizvadīja Maiami "Heat" komandā, kurā guva savus spožākos karjeras panākumus. 

Veidu 2003. gada NBA draftā ar piekto numuru izraudzījās "Heat" vienība un tajā pašā gadā viņš debitēja pasaules spēcīgākajā līgā, kur Maiami komandas sastāvā aizvadīja 13 sezonas. Šajā laikā viņš trīs reizes tika kronētas par NBA čempionu (2006., 2012., 2013.) un 12 reizes spēlēja NBA Visu zvaigžņu spēlē.

2016. /2017. gada sezonu Veids pavadīja savas dzimtās pilsētas Čikāgas komandā "Bulls", bet iepriekšējo sezonu uzsāka Klīvlendas "Cavaliers" rindās līdz februārī maiņas darījumā atgriezās "Heat" vienībā.

Veids 13 reizes ticis iebalsots Visu Zvaigžņu spēles sastāvā.

15 sezonu ilgušajā karjerā Veids NBA pamatturnīrā aizvadījis vairāk nekā 1000 spēles, vidēji katrā izceļoties ar 22 gūtiem punktiem, 5,4 rezultatīvām piespēlēm un 4,7 atlēkušajām bumbām.