2019. gada 26. decembris, 06:26

Svētkiem gatavi? Nedzirdēti, bet vērtīgi modes un skaistumkopšanas padomi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai sagatavotos ik gada nogales glamūrīgākajām ballītēm, noklausīti slavenību un viņu stilistu skaistumkopšanas un modes padomi.

Dezodoranta traipi ir likvidējami ar sūklīti

Triks, kas noderēs arī ikdienā, ir padoms, ka baltie, dezodoranta atstātie traipi ir likvidējami ar visparastāko dušas sūkli. Vai tikpat labi noder arī neilona zeķe, ar ko traips ir jāpaberzē.

Ekstra krūšu izmēram – līmlente

Ne tikai Kima Kardašjana, bet arī modeles Džidži Hadidas stiliste Dženeta Mandela apgalvo, ka līmlente ir lielisks paņēmiens, kā piepacelt jeb burtiski pielīmēt krūtis gadījumos, kad kleitai nav paredzēts krūšturis.

foto: Instagram, Vida Press
Kima Kardašjana.

Iestrēgušam rāvējslēdzējam – ziepes

 

Vasks, krītiņi, banāna miza un pat ziepes ir iedarbīgi ievaskošanas līdzekļi, kas palīdzēs atrisināt iestrēguša rāvējslēdzēja problēmu. Šis padoms būtu noderējis aktrisei Džeinai Fondai, kas Instagram publicēja foto, lai parādītu, ka iestrēguša rāvējslēdzēja dēļ esot devusies gulēt balles kleitā. „Tāds ir mans nākamais rīts. Es nevarēju attaisīt kleitu, tāpēc tajā pavadīju nakti... Līdz šim savā dzīvē tā nebiju gribējusi vīru kā vakar,” izteikusies Fonda.

foto: instagram.com/janefonda
Džeina Fonda.

Nodevīgā zibspuldzes gaisma

Dienas apgaismojumā viss var izskatīties pieņemami, bet zibspuldzes spilgtajā gaismā kleita var izrādīties pārlieku caurspīdīga. Tāpēc ikreiz, pirms izvēlies tērpu, nofotografē sevi ar zibspuldzi!

foto: Vida Press
Lindseja Lohana.

Smilšpapīru apavu zolēm

Lai uz grīdas vai paklāja nepaslīdētu, aktieru un mūziķu triks ir apstrādāt jauno apavu zoles ar smilšpapīru.

foto: Getty Images
Dženifera Lourensa.

Lūpu balzams matu nogludināšanai

Ja ballītē līdzi ir tikai miniatūra somiņa, bet matu kārtojums ir gluds, no neparedzētas matu spurošanās var glābt higiēniskā lūpukrāsa.

Zīda lakatu pār seju

Lai uzvilktu kleitu, kad sejai ir jau uzklāts grims, palīdzēs pār seju noklāta zīda šalle. Pirmkārt, tā neļaus meikapam izsmērēties, un, otrkārt, ar meikapu nesasmērēsies tērps.

Apakšveļa jāpieskaņo ķermeņa ādai

Svarīgi ir nevis veļu pieskaņot tērpa krāsai, bet gan pašas ādai. Nav būtiski, cik komplekts ir dārgs, galvenais, lai praktiski neredzams. Ne tā kā modelei Kendalai Dženerei 2018. gada Britu modes balvā.

foto: Vida Press
Kendalla Dženere.

Kurpes par lielu

Kā Saseksas hercogiene Megana Mārkla, tā aktrise Penelope Krusa kurpes izvēlas izmēru lielākas, lai pēdām būtu vairāk vietas, kurpes nenoberztu un tādējādi nekropļotu gaitu.

foto: ddp images/Capital Pictures / Vida Press
Aktrises Penelopes Krusas kājas.

Meikaps kuplākiem matiem

Mūziķes Meraijas Kerijas un aktrises Bleikas Laivlijas stilists Kristofers Bakls ir atklājis, ka viņš kuplākam matu efektam un pilnīgākai matu līnijas ilūzijai izmanto meikapu. Tās var būt perfekti matu tonim pieskaņotas acu ēnas vai grims, kas uzklāts ar speciāli šim nolūkam paredzētiem, skaistumkopšanas veikalos iegādājamiem produktiem – pulveriem, krītiņiem, lakām un ēnām.

Fēns gludai kleitai

Nedaudz saburzījušos kleitu, kas jau ir uzvilkta, var viegli izgludināt ar matu fēna karsto gaisu. Tāpat kā ar gludekli tvaikotāju, tikai bez ķermeņa apdedzināšanas.

Matu laka pret statisko elektrību

Ja pie rokas nav specifisku līdzekļu, arī matu laka spēj atrisināt statiskās elektrības radītas problēmas. Būtiski – lai laka neatstātu nospiedumus, tā jāuzpūš uz ādas, nevis uz tērpa.