foto: Vida Press
Ābols no ābeles tālu nekrīt: šie slaveno vecāku bērni ir modeļu biznesa zvaigznes
Prada, pavasaris/vasara 2019. Sindijas Kraufordes meita Kaija Gerbere.
2019. gada 13. janvāris, 07:52

Ābols no ābeles tālu nekrīt: šie slaveno vecāku bērni ir modeļu biznesa zvaigznes

Anita Sedliņa

Jauns.lv

Iespējams, šie jaunieši ir privileģētāki, taču fakts, ka no vecākiem mantots ne tikai skaistuma gēns, bet arī mērķtiecība un darba tikums, nav apstrīdams. Iepazīsties, slavenu vecāku atvases – modeļu industrijas zvaigznes!

Supermodeles mini me. Sindijas Kraufordes meita

Supermodeles Sindijas Kraufordes un uzņēmēja Rande Gerbera 17 gadu vecā meita Kaija Gerbera jau 13 gadu vecumā pozēja uz žurnāla Teen Vogue vāka un bija Young Versace reklāmas kampaņas modele. Karjeras turpinājums loģisks – piecpadsmit gadu vecumā viņa kļuva par zīmola Marc Jacobs Beauty reklāmas kampaņas un Vogue Paris septembra numura modeli un defilēja pazīstamāko luksusa zīmolu modes skatēs (Versace, Moschino, Tom Ford, Chanel u. c.).

foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu un brāli.

“Attiecībā uz sevi uzskatu, ka apzīmējums “supermodele” ir jānopelna, un man tam vēl ir nepieciešams laiks,” atzīst meitene, kura, lai arī no mammas ir saņēmusi padomu uzticēties saviem instinktiem, supermodeles mācībstundas nav izgājusi.

foto: Vida Press
Ar mammu Sindiju Kraufordi, 2017

“Viņa nekad nav pasniegusi defilēšanas nodarbības un devusi pamācības. Protams, esmu skatījusies, kā viņa strādā, bet mājās kopā neesam defilējušas un pozējušas. Kad cilvēki jautā, kā ir būt Sindijas Kraufordes meitai, jāmulst, jo mamma darbu no mājas dzīves nodalīja. Mājās viņa nebija supermodele.”

foto: Vida Press
Prada, pavasaris/vasara 2019. Sindijas Kraufordes meita Kaija Gerbere.

Sindija Krauforde ar meitu Kaiju

Supermodeles Sindijas Kraufordes meita Kaija ar katru gadu aizvien vairāk līdzinās savai slavenajai un skaistajai mammai.

gallery icon

Kaija Gerbere zīmola „Hudson Jeans” reklāmas fotogrāfijās

Supermodeles SIndijas Kraufordes meita Kaija Gerbere zīmola „Hudson Jeans” reklāmas fotogrāfijās.

gallery icon

Finansiālai neatkarībai. Džonija Depa un Vanesas Paradī meita

“Ja godīgi, esmu nedaudz norūpējies. Negaidīju, ka ar Liliju Rouzu tas notiks, turklāt – tik agri. Bet modeles darbs ir viņas kaislība, un viņa zina, ka vienmēr būšu blakus un atbalstīšu,” atzinies 19 gadu vecās modeles Lilijas Rouzas papucītis, Oskara balvas ieguvējs, aktieris Džonijs Deps.

foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu – mūziķi un aktrisi Vanesu Paradī.

Lai gan Lilija vēl neskaitās profesionāla modele (un ar 160 cm garumu neatbilst standartiem), meitene jau 2016. gadā kļuva par Chanel modes nama reklāmas un skates modeli un ir pozējusi uz žurnālu Glamour, Vogue, Elle un Vanity Fair vākiem un stila lapās.

foto: Vida Press
Vanity Fair, maijs 2016.

“Ohhhh, finansiāla neatkarība ir lieliska! Beidzot dzīvē pati varu pieņemt lēmumus, tērēt savu naudu ceļojumiem un ģimenei, kura manā labā ir tik daudz darījusi. Tas ir patiešām spēcinoši,” jūsmo jaunā modele.

foto: Vida Press
Ar aktrisi Liliju Kolinsu Chanel augstās modes skatē, rudens/ziema 2015.

Ar dizaineres ambīcijām. Laionela Ričija meita

Sofija Ričija, mūziķa Laionela Ričija meita, atpazīstamību ieguva pēc īslaicīga romāna ar popzvaigzni Džastinu Bīberu un patlaban ir kopā ar ne mazāk populāro Kardašjanu ģimenei pietuvināto Skotu Disiku.

foto: Vida Press
Bērnībā ar tēvu Laionelu Ričiju, 2009.

Norobežojoties no iepriekš minētās slavas, Sofija ir profesionāla un veiksmīga modele – bijusi Tommy Hilfiger un Michael Kors reklāmas kampaņu zvaigzne un defilē zīmolu Chanel, Dolce & Gabbana, Philipp Plein un Alexander Wang modes skatēs. Taču modeles darbs nav viņas karjeras mērķis: “Modes līnija! Ceru kļūt par modes dizaineri un smagi strādāju, lai paliktu biznesā.”

foto: Vida Press
Jeremy Scott, pavasaris/vasara 2018.

Mātes pēdās. Mika Džegera un Džerijas Holas meita

Grupas The Rolling Stones līdera Mika Džegera un modeles Džerijas Holas 26 gadus vecā meita Džordžija Meja rotājusi ne tikai prestižo stila žurnālu Vogue un Harper’s Bazaar vākus un defilējusi Miu Miu, Tommy Hilfiger, Fendi, Burberry un Marchesa modes skatēs.

foto: Vida Press
Bērnībā, 2000.

2012. gada vasaras olimpiskajās spēlēs kopā ar modelēm – leģendām Keitu Mosu, Naomi Kempbelu un Liliju Donaldsoni – viņa prezentējusi britu modi.

foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu Džeriju Holu un tēti Miku Džegeru.

Viņa novērtē popularitātes priekšrocības un trūkumus, vecāku sniegto atbalstu, padomus un pieredzi: “Pēc pāris vīna glāzēm mamma viesistabā mums ar Sukiju (modele Sukija Vaterhausa – Red.) mācīja defilēt astoņdesmito gadu stilā ar trīs pagriezieniem un noslēgumā – teatrālo pozēšanu. Visādā ziņā modelēm, kuras ierodas no nekurienes, šī industrija ir nedaudz šokējoša un smaga, bet man bija mamma un māsa (Elizabete Džegere – Red.) ar vērtīgiem padomiem.”

foto: Vida Press
Marchesa, pavasaris/vasara 2015.

Topošais mūziķis. Puff Daddy dēls

“Kā Puff Daddy dēls es redzu, ko un kā darīt vai nedarīt, un tas ir lielākais ieguvums. Trūkums – manas spējas tiek apšaubītas, un valda uzskats, ka man ir mazāk jāstrādā un ka citi visu izdara manā vietā. Tā nav, un cilvēki to drīz sapratīs,” paziņojis repera Šona Kombsa jeb Puff Daddy 20 gadu vecais dēls Kristians Kombss, kurš, lai arī plāno kļūt par mūziķi, patlaban ir zīmolu Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger un Phillip Plein modelis. “Saprotiet, modeļa darbs ir kā auto, ar kuru reizi pa reizei izbrauc, bet mūzika ir mana ikdiena,” viņš piebilst.

foto: Vida Press
Bērnībā ar tēti Puff Dady.
foto: Vida Press
Dolce & Gabbana, rudens/ziema 2018.

Mammas skolniece. Silvestra Stallones un Dženiferas Flavinas meita

Rokija jeb aktiera Silvestra Stallones un modeles Dženiferas Flavinas meitu, 20 gadu veco Sistinu Stalloni žurnāls W Magazine ir nodēvējis par vienu no modeļu industrijas uzlecošajām zvaigznēm, žurnāls Vogue – par jauno seju, kuru pamanīt un atcerēties.

foto: Vida Press
Bērnībā ar tēti Silvestru Stalloni.

“No tēva esmu mantojusi humora izjūtu un darba ētiku,” apgalvo meitene. Cits stāsts ir izpratne par modeles darbu, un te Sistinai jāsaka paldies mammai: “Viņa ir mans lielākais balsts. Tieši mamma man palīdzēja saskatīt savas stiprās un vājās puses un iemācīja defilēt un iejusties tēlos. Būtībā modeles darbs ir arī tēlošana – personību mainīšana un sevis transformēšana.”

foto: Vida Press
Topshop Unique, rudens/ziema 2017.

Smieklīgā karjera. Pamelas Andersones un Tomija Lī dēls

Lai gan pagaidām vēl ar nelielu modeļa pieredzi, aktrises un modeles Pamelas Andersones un rokmūziķa Tomija Lī 20 gadu vecais dēls Dilans Džegers jau 18 gadu vecumā kļuva par Saint Laurent modes nama reklāmas seju un ir defilējis zīmolu Coach un Dolce&Gabbana modes skatēs.

foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu Pamelu Andersoni, 2000. gads.

Lai gan Pamela vienmēr uzsvērusi, ka bērnus svarīgi distancēt no slavenību pasaules, un modelim ieteikusi nesteigties, jauneklis šo situāciju uzskata par komisku: “Ja godīgi, vecākus mans modeļa darbs uzjautrina. Tēvam šī ideja patīk, bet mamma, kura pati vienmēr ir bijusi modes pasaulē, smejas, ka tas viss sāk notikt arī ar mani.”

foto: Vida Press
Kadrs no Saint Laurent reklāmas kampaņas, 2016.
foto: Vida Press
Dolce & Gabbana, rudens/ziema 2017.

Testa režīmā. Džeimsa Mardsena un Lisas Lindes dēls

Aģentūras Wilhelmina Models pārstāvētais sešpadsmitgadnieks Džeks Mardsens ir filmu X-Cilvēki zvaigznes Džeimsa Mardsena un aktrises Lisas Lindes dēls, kurš šogad profesionāli debitējis itāļu modes nama Dolce & Gabbana 2018. gada rudens/ziemas modes skatē. “Džeks ir nedaudz pieskāries šiem izklaides industrijas ūdeņiem un pagaidām vēl testē, kas tas ir un, vai tas viņam der. Viņš vēl iepazīst pasauli, sevi un savus talantus,” skaidro tēvs.

foto: Vida Press
Bērnībā ar tēti Džeimsu Mardsenu, mammu Lisu Lindi un māsu Mēriju, 2010.
foto: Vida Press
Dolce & Gabbana, rudens/ziema 2018.

Ballītes un meitenes. Pīrsa Brosnana un Kasandras Herisas dēls

Dolce & Gabbana modes skatē un fotomodeļa ampluā uz žurnālu GQ Korea, Vanity Teen un MMSCENE vākiem debitējis aktieru Pīrsa Brosnana un Kasandras Herisas 17 gadu vecais dēls Periss Brosnans. Ar savam vecumam atbilstošu attieksmi viņš paziņojis: “Modeļa darbā labākais ir ceļojumi, ballītes, šampanietis un atpūta ar skaistām meitenēm!” Un kurš gan izskatīgajam karstgalvim varētu iebilst?!

foto: Vida Press
Bērnībā ar tēti Pīrsu Brosnanu un brāli Dilanu, 2013.
foto: Vida Press
Vanity Teen, rudens/ziema 2018.

Bez naivuma. Lisas Rinnas un Harija Hamlina meita

Aktrises Lisas Rinnas un aktiera, rakstnieka Harija Hamlina meita Dalila Belle (20) defilējusi Tommy Hilfiger un Dolce &Gabbana skatēs, kā arī bildējusies žurnāla Teen Vogue stila lapām.

Viņa atzinusies, ka sākt modeles karjeru agrā pusaudzes vecumā liegusi mamma: “Tā kā pati šajā biznesā ir bijusi tik ilgi, mamma pazīst modes industriju un vēlējās, lai esmu pieaugušāka, lai saprotu situāciju un neesmu naiva. Tā patiešām ir sarežģīta pasaule.” Uz jautājumu, kāds ir labākais vecāku sniegtais padoms, Dalila atbild: “Būt patiesai pret sevi un neļaut industrijai sevi izmainīt.”

foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu Lisu Rinnu un tēti Hariju Hamlinu, 2009.
foto: Vida Press
Koral, pavasaris/vasara 2019.

Kopš bērna kājas. Keitas Mosas meita

Sešpadsmit gadu vecā Lila Greisa, tieši tāpat kā mamma Keita Mosa, modeļu industrijā debitēja 14 gados, kļūstot par Braid Bar, bet 16 gados – par Marc Jacobs Beauty reklāmas kampaņas seju. Lai gan Keita apgalvo, ka modeles karjeras izvēle bijusi pašas Lilas Greisas ziņā, neizbēgami, pavadot mammu uz darbu, meitene ir noķērusi šo modes vīrusu: “Man patika doties līdzi un vērot viņas fotosesijas. Tā kā to esmu redzējusi kopš agras bērnības, šāds darbs mani ieinteresēja.” Vērojot māti, meitene apguvusi vēl kādu svarīgu likumsakarību: “Personīgās dzīves nošķiršana no profesionālās dzīves ir svarīga. Viņa nav to man teikusi, bet gadu laikā iemācījusi.”

foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu Keitu Mosu un draudzeni, 2014.
foto: Vida Press
Braid Bar reklāmas kampaņa, 2016.

Vecāku godināšana. Jolandas Fosteres vecākā meita

Divdesmit trīs gadus vecā bijušās modeles Jolandas Fosteres un nekustamo īpašumu uzņēmēja Muhameda Hadida meita Džidži Hadida 2017. gadā ieņēma Forbes vislabāk apmaksāto modeļu topa piekto vietu.

“Zinu, ka nāku no privileģētas ģimenes, un, sākot modeles karjeru, tāpēc jutos vainīga. Un, tā kā vecāki kādreiz ir sākuši no nekā, smagi strādāju, cenšos viņus pagodināt un sevi pierādīt,” saka Džidži, un viņai izdodas! Starp neskaitāmiem defilē Hadida ir arī Victoria’s Secret modele, kā arī Tom Ford, Reebok, Stuart Weitzman un citu prestižu modes zīmolu reklāmu seja.

foto: Vida Press
Māsiņas Hadidas bērnībā.
foto: Vida Press
Versace, pavasaris/vasara 2019.

Laba, jauka un autentiska. Jolandas Fosteres jaunākā meita

Sekojot vecākās māsas Džidži paraugam, arī Bellai Hadidai (modeles Jolandas Fosteres un nekustamo īpašumu uzņēmēja Muhameda Hadida meita) izdevies iekļūt pasaulē vislabāk apmaksātāko modeļu topā, tiesa, devītajā vietā, un kļūt par vērienīgu reklāmas kampaņu modeli (Fendi, Nike, Bulgari un Christian Dior).

foto: Vida Press
Victoria’s Secret, 2016.

“Manuprāt, veiksmes noslēpums ir būt pašai. Savām meitenēm vienmēr esmu teikusi, ka pasaulē ir miljoniem skaistu, veiksmīgu nākotni pelnījušu sieviešu, tāpēc jautājums ir par to, kā viņu vidū spēsi izcelties. Esi laba pret visiem, jauka, autentiska un smagi strādā. Viņai šis padoms ir palīdzējis,” atklāj pasaulslaveno modeļu mamma, bijusī modele Jolanda Fostere.

foto: Vida Press
Ar māsu Džidži un mammu Jolandu Fosteri, 2017.

Visvairāk pelnošākā modele. Brūsa Dženera un Krisas Dženeres meita

Realitātes šovu zvaigznes Keitlīnas Dženeres (kādreiz olimpiskā atlēta Brūsa Dženera – Red.) un TV šova Keeping Up with the Kardashians zvaigznes Krisas Dženeres meita Kendala, pateicoties dalībai TV šovā, ir bijusi slavena kopš agras bērnības.

Profesionālu atpazīstamību viņa ieguva pēc debijas 2014. gada Marc Jacobs skatē, kam sekoja Estee Lauder, Fendi, Topshop, Balmain un citu zīmolu reklāmas kampaņas un skates. Pērn 22 gadu vecumā Kendala pasaulē visvairāk pelnošo modeļu topā ieņēma pirmo vietu. “Viņa nebaidās smagi strādāt,” apgalvo tēvs. “Vienmēr esmu teicis, ka rokās neviens neko neieliks un sasniegumus kaldina tikai smags darbs.”

foto: Vida Press
Bērnībā.
foto: Vida Press
Bērnībā ar mammu.
foto: Vida Press
Victoria’s Secret, 2016.