foto: Juris Rozenbergs
Kāpēc Agita Putāne vienmēr izvēlas tikai melnu vai baltu apģērbu
2018. gada 18. novembris, 06:34

Kāpēc Agita Putāne vienmēr izvēlas tikai melnu vai baltu apģērbu

Žurnāls "Kas Jauns"

Galerijas Putti īpašniece Agita Putāne atzīst, ka rotas ir viņas dzīves neatņemama daļa. „Ja jautātu, cik man mājās ir rotu, es atbildētu – noteikti vismaz simts,” atzīst uzņēmēja.

„Jau astoņpadsmit gadus iepazīstu laikmetīgo rotu māksliniekus no visas pasaules. Jā, nenoliegšu, mani interesē tikai laikmetīgās un konceptuālās rotas, ne juvelieru māksla, ne baltu rotas. Tā nu laikmetīgās rotas gan man patīk, gan arī es varu tās pārdot. Konceptuālās rotas vairāk domātas aplūkošanai un garīgajai izaugsmei,” skaidro Agita.

foto: Juris Rozenbergs
„Ir rotas, kas maksā vairāk nekā 1000 eiro. Arī šī zviedru mākslinieces rota, ko šobrīd nēsāju,” saka Agita.

Uzņēmēja pati ikdienā cenšas nēsāt rotaslietas pēc sava noskaņojuma, bet pamatā viņas garderobe vienmēr veidota tā, lai varētu pieskaņot klāt kādu rotu.

foto: Juris Rozenbergs
„Ko es varētu ieteikt tiem, kas ar rotām vēl aizvien ir uz jūs? Veikalos acis var būt mānīgas, rotas ir jāmēra. Nekad nevar teikt – tas nav man piemērots. Ja patīk šādas rotas, tad ir jālaiko,” uzsver Putāne.

„Izvēloties apģērbu, vienmēr domāju, kā pie tā klāt izskatīsies konkrētā rota, tāpēc man ir ļoti maz krāsainu drēbju. Visas krāsas es salieku rotāslietās. Manā garderobē pārsvarā ir melnas, arī baltas krāsas apģērbi, jo tas ir labākais fons rotām. Uz krāsaina tērpa rota nav tik redzama – tā pazūd,” saka Putāne.

Rotu veikala īpašniece atzīst, ka viņai mājās esot neskaitāmi daudz greznumlietu. „Simts noteikti. Daudzas esmu iegādājusies ārzemēs esošajās izstādēs. Ir arī daudz tādu rotu, kas nav nēsājamas. Tās ir kolekcijas rotas,” saka uzņēmēja.

foto: Juris Rozenbergs