2018. gada 8. oktobris, 06:23

Kristīne Krūze: "Gribu lauzt pieņēmumu, ka liekais svars kļūst par normu. Kāpēc es nevaru 40 gados dzīvot ar tādu pašu augumu kā 18 gados?"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Latviešu spēlfilmā "Homo Novus" galveno sieviešu lomu atveido Kristīne Krūze-Hermane. Viņas skaistumkopšanas filozofija ir cieši saistīta ar labsajūtu. Aktrise dalās arī savās pārdomās par novecošanu.

Radoša personība un trīs bērnu māmiņa Kristīne Krūze-Hermane ģimenes lokā un uz sarkanā paklāja

gallery icon
25

Man labsajūtu rada iespēja pavadīt dienu harmoniski – bez steigas un stresa. Ikrīta mazā bauda ir tase kafijas, un tieši tāpat vakaros, kad bērni jau guļ – tējas krūze. Man ir svarīgi pabūt vienatnē, jo šis laiks ļauj sakārtot sevi un domas. Izmantoju šos brīžus, lai palasītu, pastaigātos pa mežu vai gar jūru vai vienkārši klusumā padomātu.

Uzskatu, ka laba izskata un pašsajūtas pamats ir sports un veselīgs uzturs. Divdesmit gadu vecumā varēju ēst, dzert un smēķēt, cik tīk, un tas nekādi neietekmēja manu izskatu. Tagad, sasniedzot 35 gadu slieksni, labs izskats un pašsajūta prasa disciplīnu un atteikšanos. Pēc savas pieredzes zinu, ka tas, ko liekam ķermenī, daudz vairāk ietekmē izskatu nekā tas, ko smērējam tam virsū.

Bija posms, kad stingri ievēroju vegānu uzturu, taču sapratu, ka neesmu cilvēks, kurš var sev uzspiest konkrētu dzīvesveidu vai paradumus, jo kāds ir pateicis, ka tā ir pareizi.

Šobrīd vairāk ieklausos savās sajūtās un, piemēram, ja prasās apēst zivi, to arī daru. Man ir piena produktu nepanesība, un zinu, ka no cukura uz sejas ādas rodas izsitumi, tāpēc izvairos no šīm produktu kategorijām. Vēl viens svarīgs princips manā ikdienas uzturā ir 16–18 stundu gavēnis jeb pilnīga atturēšanās no ēdiena, kura piemērotību manam organismam atzina arī uztura speciāliste. Tas ļāva harmoniski un viegli atbrīvoties no pieciem liekajiem kilogramiem, kas man personīgi radīja lielu diskomfortu, jo esmu pieradusi justies viegli.

Par savu iecienītāko sporta veidu droši varu saukt jogu, ar ko nodarbojos jau ilgu laiku. Vienmēr, kad aizeju uz jogas nodarbību, rodas sajūta, ka esmu atgriezusies mājās. Joga palīdz ne tikai uzturēt formā un tonusā ķermeni, bet arī labvēlīgi ietekmē sejas ādu, jo krunkas bieži vien rodas no spazmām kaklā vai sakrituša mugurkaula. Uzskatu, ka dažādās skaistuma injekcijas ir kā plāksteris uz vaļēja lūzuma, tās nenovērš cēloni. Es meklēju dabīgus risinājumus, kā saglabāt jauneklīgu izskatu, – vingrinājumus ķermenim un sejas muskulatūrai, un šķiet, ka pagaidām tie strādā.

View this post on Instagram

Pretend to be a sheikh ✨ #oriental #mood #sheikh

A post shared by Kristine Kruze (@kruzekristine) on

Manuprāt, neeksistē brīnumlīdzekļi vai veids, kā ātri iegūt skaistu izskatu, jo rezultātu dod tikai sistemātisks darbs ar sevi. Atzīšu, ka man pašai bieži vien pietrūkst disciplinētības, jo esmu strādājoša trīs bērnu mamma un dienas ir diezgan aizņemtas. Uzskatu – jo vairāk cilvēks dara, jo vairāk izdara. Laiku sev atrodu, pieceļoties agrāk no rīta vai izritinot jogas paklājiņu vakarā, kad bērni ir iemiguši. Ir daudz vienkāršu, ātru un vienlaikus ļoti efektīvu vingrinājumu, kurus var izpildīt ikviena vecuma cilvēks. Galvenais ir padarīt šo procesu par ikdienas sastāvdaļu, tāpat kā zobu tīrīšanu.

Man patīk dažādas ar skaistumkopšanu saistītas lietas, taču vienlaikus esmu arī diezgan slinka. Mana mamma, kurai pieder skaistumkopšanas salons, visu laiku aicina apmeklēt procedūras, bet man vienmēr ir žēl tām tērēt laiku.

Esmu ļoti iecienījusi vācu profesionālās kosmētikas zīmola Weyergans produktus. Ik pa laikam izmēģinu kaut ko jaunu, bet tik un tā vienmēr atgriežos pie saviem favorītiem. No rīta attīru sejas ādu ar toniku Weyergans Tone Up, ādai ap acīm lietoju krēmu Weyergans Pure Eye Care, kā arī sejas krēmu Weyergans UV+Care SPF 50. Šo fantastisko sejas krēmu atklāju vasarā un iemīlēju tā patīkamo tekstūru un smaržu.

Agrāk nebaidījos no saules, bet, kopš trešās grūtniecības laikā man uz pieres parādījās pigmentācijas plankums, sāku rūpīgi izsargāties no kaitīgajiem saules stariem. Vakarā attīru ādu ar Glamglow Galacticleanse Hydrating Jelly Balm Cleanser un ik pa laikam lietoju pīlingu Beaute Pacifique Clinical Super 3 Multiple Action Exfoliating Creme, lai atbrīvotos no atmirušajām ādas šūnām. Noslēgumā mitrinu ādu ar to pašu acu krēmu, kuru lietoju no rīta, un sejas krēmu Weyergans High Care Revival.

Jāatzīst, ka ķermeņa ādu esmu atstājusi novārtā, jo man nepatīk lietot ķermeņa krēmus un dušas želejas. Vienīgais veids, kā uzturu to tonusā, ir regulāri pirts apmeklējumi.

Izvēloties dekoratīvo kosmētiku, skatos, lai produkta sastāvā būtu arī vielas, kas labvēlīgi ietekmē ādu, tāpēc labāk iegādājos dažus dārgus un kvalitatīvus produktus. Mans ikdienas make-up ir ļoti ātrs un vienkāršs, veidoju to savam komfortam. Patlaban lietoju tonālo krēmu YSL Beauty Le Cushion Encre De Peau, taču mani absolūtie favorīti ir zīmola Sisley tonālie krēmi. Lokus zem acīm palīdz nomaskēt konsīleris Shiseido Sheer Eye Zone Corrector, ar kura efektu esmu ļoti apmierināta.

Svaigu izskatu sejai piešķiru ar vaigu sārtumu Chanel Joues Contraste. Skropstu tušu lietoju ļoti reti un, kad to daru, uzklāju Sisley Phyto-Mascara Ultra-Strecth. Lūpas pabaroju ar vienkāršu balzamu, un ar to mans ikdienas make-up ir galā! Veidojot vakara grimu, varu paspēlēties ar acu ēnām – man ļoti patīk zīmola Urban Decay paletes.

Nesen eksperimentēju ar matiem, cenšoties pāriet no tumšas krāsas uz gaišu. Sapratu, ka tomēr nejūtos komfortabli ar blondiem matiem, tāpēc tagad atgriežos pie tumšajiem. Mati tika ļoti sabojāti un izsausināti, tāpēc cenšos tos atjaunot, lietojot maskas un speciālu līdzekli Olaplex Hair Perfector. Ja nebūtu šīs situācijas, manai matu kopšanai pietiktu ar mitrinošo šampūnu un zīmola CHI kondicionieri.

Īstenībā es baidos no vecuma. Nepiederu pie sievietēm, kuras apjūsmo katru krunciņu sejā vai strijas pēc grūtniecības. Man tas neliekas skaisti. Vēlos iespējami ilgāk saglabāt gludu ādu un skaistu ķermeni. Diemžēl mēs paši zāģējam zaru, uz kura sēžam, nepievēršot uzmanību veselīgam dzīvesveidam.

Vēl ne tik senā pagātnē, Padomju Savienības laikā, par vecmāmiņām un vectētiņiem tika uzskatīti jau piecdesmitgadnieki, kamēr mūsdienās viņi ir vēl jauni un vitāli cilvēki. Priecājos, ka sabiedrībā mainās domāšana par to, kas ir vecums un kādam tam ir jāizskatās. Vecums nenozīmē nevarību un krunkas. Cilvēks var būt skaists, vitāls un aktīvs neatkarīgi no nodzīvoto gadu skaita.

Vēl viens mīts, kuru cenšos lauzt, ir pieņēmums, ka sievietēm pēc noteikta vecuma sasniegšanas liekais svars ir norma. Kāpēc es nevaru savos 40 gados dzīvot ar tādu pašu augumu kā 18 gados? Sievietēm piedzimst bērni, iestājas rutīna, un groži tiek palaisti vaļīgāk. Arī es to vienā brīdī sajutu un ļoti nobijos. Man ir svarīgi saglabāt ķermenisko komforta stāvokli, tāpēc darīju visu, lai tajā atgrieztos.

Man šķiet, ka esmu sievišķīga. Tas ir iekšējs stāvoklis, sajūta, kuru ir grūti definēt, un tā nav saistīta ar kleitām un lūpu krāsām. Bieži vien sievietes sūdzas, ka nevar būt sievišķīgas, jo viņu vīrieši ir lupatas. Nepiekrītu! Tieši tāpat arī vīrieši nevar attaisnot sēdēšanu uz dīvāna ar alus pudeli rokā, sakot, ka viņu sievas nav pietiekami sievišķīgas un tas neļauj viņiem kļūt vīrišķīgākiem.

Katrs pats ir atbildīgs par savām sajūtām un izvēlēm, tāpēc izvairos novelt atbildību uz otru cilvēku. Viss ir savstarpēji saistīts – ja esi sievišķīga, piesaistīsi vīrieti, kurš izcels šo enerģiju tevī.