55 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi populārā modes dizainere Keita Speida
Keita Speida atrasta mirusi savā dzīvoklī Ņujorkā.
2018. gada 6. jūnijs, 14:35

55 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi populārā modes dizainere Keita Speida

Jauns.lv

55 gadu vecumā dzīves pavediens aprāvies modes pasaulē slavenajai dizainerei Keitai Speidai, kura mirusi atrasta savā dzīvoklī Ņujorkā, vēsta ārvalstu mediji.

Pašnāvību izdarījusi populārā somiņu dizainere Keita Speida

Keita Speida atrasta mirusi savā dzīvoklī Ņujorkā, un policija jau paziņojusi, ka slavenā dizainere izdarījusi pašnāvību.

gallery icon

Speida visvairāk bija zināma kā somiņu dizainere; viņai kopā ar vīru pieder veikalu tīkls "Kate Spade Handbags" - tam ir apmēram 300 veikali visā pasaulē. Keita Speida savu karjeru sāka kā apģērbu, kurpju un juvelierizstrādājumu dizainere, taču lielāko atpazīstamību guvusi tieši ar somu darināšanu. Ietekmīgais žurnāls "Mademoiselle" Speidu deviņdesmitajos gados nosaucis par "modes sensāciju". Savukārt izdevuma "Vogue" galvenā redaktore Anna Vintūra paziņojumā paudusi sēras par notikušo un atzīmē, ka "Speida radījusi tādas somiņas, ko alka iegūt vai visas pasaules sievietes".

Speida mirušu savā dzīvoklī atradusi ēkas saimniecības vadītāja trešdien no rīta. Policija izmeklē viņas nāvi, taču jau tagad paziņojusi, ka tā, visticamāk, bijusi pašnāvība. Speidai kopā ar vīru Endiju ir pusaugu vecuma meita.