Izkāmējusi vai sportiska? Lielbritānijā aizliedz "Gucci" reklāmu ar izdēdējušu modeli
2015.gada decembrī reklāma tika publicēta avīzes "The Times" mājaslapā.
2016. gada 6. aprīlis, 12:41

Izkāmējusi vai sportiska? Lielbritānijā aizliedz "Gucci" reklāmu ar izdēdējušu modeli

Jauns.lv

Lielbritānijā aizliegta itāļu modes nama "Gucci" reklāma, kurā redzama "neveselīgi izkāmējusi" modele.

Lielbritānijas Reklāmu standartu pārvalde (ASA) norāda, ka modeles poza un tumšais grims radījis iespaidu, ka viņa ir "izdēdējusi". ASA nodēvējusi reklāmu par "bezatbildīgu", jo tā propagandē neveselīgus un nereālus skaistuma ideālus.

Turpretī "Gucci" aizstāvēja reklāmu, sakot, ka tā esot paredzēta "vecākai, izsmalcinātākai auditorijai", bet modele esot vienkārši "sportiska un slaida".

2015.gada decembrī reklāma tika publicēta avīzes "The Times" mājaslapā.

"Mums šķiet, ka modeles torss un rokas ir ļoti slaidi un izskatās neproporcionāli viņas galvai un ķermeņa apakšdaļai. Mēs arī uzskatām, ka viņas drūmā sejas izteiksme un tumšais grims, īpaši uz acīm, liek viņas sejai izskatīties iekritušai. Šo iemeslu dēļ mēs nolēmām, ka pret sienu atspiedusies modele attēlā izskatās neveselīgi izkāmējusi, no kā secinājām, ka reklāma ir bezatbildīga," teikts ASA lēmumā.

Pagājušajā gadā tika aizliegta franču modes zīmola "Yves Saint Laurent" reklāma, jo fotogrāfijā redzamajai modelei bija "ļoti tievas kājas" un "redzamas ribas".

2015.gada maijā ASA neatļāva publicēt itāļu modes nama "Prada" sastāvā esošā zīmola "Miu Miu" reklāmu, tajā seksuālā manierē parādīta modele, kura izskatījusies nepilngadīga.


LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video