foto: REUTERS
Populārie veikali “H&M” iekuļas rasisma skandālā pēc reklāmas ar melnādainu puisīti
2018. gada 14. janvāris, 14:55

Populārie veikali “H&M” iekuļas rasisma skandālā pēc reklāmas ar melnādainu puisīti

Jauns.lv

Johannesburgā vietējie iedzīvotāji sākuši protesta akcijas pie apģērbu veikaliem “H&M”. Viņi iebilst pret, viņuprāt, rasistisko veikalu ķēdes reklāmu, kurā redzams melnādains puisēns džemperī, kuru rotā uzraksts “Foršākais pērtiķis džungļos”, vēstī The Guardian. Veikalu tīkls par šo reklāmu jau ir atvainojies, taču demonstrantiem Johannesburgā ir izdevies ielauzties vienā no veikaliem un nozagt dažas preces.

foto: AP
Uzraksts uz puikas džempera vēstī - "Foršākais pērtiķis džungļos". Tagad šo foto ar melnādaino puisīti H&M ir atsaucis un atvainojies par to.

Lai izgaiņātu protestētājus, policija pūlī šāvusi pat gumijas lodes. 

foto: REUTERS
Vandāļu nodarītais "H&M" veikalā.

Protesta akcijas organizatori ir radikālais jaunatnes grupējums “Cīnītāji par ekonomisko brīvību”. Tās pārstāvis Floids Šivambu pavēstījis: viņi uzskata, ka šai zviedru veikalu ķēdei ir jāpamet Dienvidāfrikas Republikas tirgus.

“H&M” Dienvidāfrikas filiāle jau ir atvainojusies par šo fotosesiju un atzinusi, ka uzņēmums ir rīkojies nepareizi.

foto: REUTERS
Protestētāji pie "H&M" veikala Keiptaunā.

Pārmetumi “H&M” saistīti ar reklāmu, kurā redzams melnādains puisēns džemperī, kuru rotā uzraksts “Foršākais pērtiķis džungļos”. Dziedātājs Ābels Tesfaie, kurš 2017. gadā kļuva par “H&M” seju, paziņojis, ka pēc šīs fotogrāfijas pārtrauc sadarbību ar šo uzņēmumu.

 “H&M” reklāmu ir atsaukusi un izplatījusi atvainošanos par to.

Tēmas