foto: Vida Press
Matu konturēšana - viltīgā krāsošanas tehnika, kura ļauj koriģēt seju. Ko tas nozīmē?
Tev šķiet, ka aktrises Džesikas Albas mati ir vienā tonī? Nebūt ne. Vērīgāk ieskatoties, var redzēt, ka galos tie ir gaišāki, bet tuvāk saknēm - tumšāki, tādējādi padarot viņas sejas ovālu vēl maigāku.
2017. gada 25. septembris, 08:02

Matu konturēšana - viltīgā krāsošanas tehnika, kura ļauj koriģēt seju. Ko tas nozīmē?

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Ir pienācis laiks matu konturēšanai. Tās viltīgajai tehnikai, ko, kā izrādās, sejas ovāla koriģēšanai jau gadiem izmanto tādas slavenības kā aktrises Džesika Alba un Sāra Džesika Pārkere.

Kas tas ir?
Gluži kā grima mākslā, ar gaišu un tumšu matu krāsu toņiem tiek radīta ilūzija par citu, sev vēlamu sejas formu. Gaišie krāsu toņi paredzēti apjomam, gaismas un uzmanības piesaistīšanai, tumšie – paslēpšanai jeb ēnošanai.

Apaļai sejas formai

Sejai, kuras garums un platums ir gandrīz vienāds, žoklis ieapaļš un piere neliela, sejas formas pagarināšanai gaišākas nokrāsas mati ir krāsojami no auss līdz ausij, bet tumšāki, intensīvāki krāsu toņi matu lejasdaļā – no auss līdz matu galiem.

foto: Vida Press
Mūziķe Kellija Osborna.

Garenai sejas formai

Ja seja ir aptuveni pusotru reizi garāka par tās platumu, piere un zods izteiksmīgi un vizuāli atgādina taisnstūri ar noapaļotām malām – ir paveicies ar garenu sejas ovālu. Tādā gadījumā piesātinātajiem, tumšajiem krāsu toņiem ir jābūt pie saknēm, bet pagaišinājumam jāsākas virs ausīm un jāturpinās līdz matu galiem. Šādi tiks radīta ilūzija par slaidāku un īsāku seju.

foto: Vida Press
Aktrise Sāra Džesika Pārkere.

Kvadrātveida sejas formai

Platai sejai ar asu zoda līniju un nelielu pieres daļu tumšie krāsu toņi ir klājami sejas asākajos stūros – ap žokļa līniju un pieres sānos. Tas sejas striktās līnijas padara maigākas un piešķir tekstūru visstrukturētākajiem griezumiem.

foto: Vida Press
Modele Krisija Teigana.

Sirds formas sejai

Ja vaigukauli ir platāki par žokli un pieri, tad ovālas sejas formas ilūzijai tumšāks matu tonis ir klājams tieši pie pašām matu saknēm, bet gaišie – ap žokļa līniju un ausīm.

foto: Vida Press
Modele Miranda Kera.

Ovālai sejas formai

Gluži kā sinonīms sievišķīgajam smilšu pulksteņa auguma siluetam ovāla sejas forma ir tā, ko iekāro un ko ar konturēšanas paņēmienu jātiecas sasniegt. Tai piestāv visdažādākie matu kārtojumi, griezumi un krāsas, tāpēc šai formai piemērota visplašākā konturēšanas krāsu gamma ar mērķi piešķirt tekstūru un matu mirdzumu.

foto: Vida Press
Aktrise Džesika Alba.