foto: Shutterstock
Noskaidros labākos latviešu tautas tērpu darinātājus
2017. gada 26. jūlijs, 09:18

Noskaidros labākos latviešu tautas tērpu darinātājus

LETA

Vecpiebalgas kultūras namā 26.jūlijā plkst.18 paziņos labākos latviešu tautas tērpu darinātājus, kuriem pasniegs Voldemāra Cīruļa piemiņas balvas, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Konkursam kopā iesniegti 28 tautas tērpu komplekti, kas pārstāv Kurzemes, Vidzemes un Zemgales etnogrāfiskos novadus. Tautas tērpu darinātāji ir gan individuāli autori, gan tautas tērpu darinātāji - uzņēmumi.
Gatavojoties Dziesmu un deju svētkiem 2018.gadā un Latvijas valsts simtgadei, Vecpiebalgas novada dome sadarbībā ar LNKC rīko latviešu tautas tērpu darināšanas konkursu. Tā mērķis ir veicināt tradīcijām atbilstošu tautas tērpu darināšanu un valkāšanu. Tāpat konkurss tiecas veicināt iedzīvotāju interesi par sava novada tautas tērpu un tā komplektēšanas iespējām atbilstoši vēsturiskajai patiesībai.
Pirms izstādes atklāšanas Vecpiebalgas kultūras namā ikkatram interesentam būs iespēja piedalīties seminārā par latviešu tautas tērpu valkāšanu un komplektēšanu, kurā ar priekšlasījumiem uzstāsies etnogrāfe Aija Jansone un Kurzemes tautas tērpu centra vadītāja Lia Mona Ģibiete.