7 karstākās apavu modes tendences
Apaviem ir fantastiska spēja piešķirt mums ne tikai pašpārliecinātību, bet arī lielisku garastāvokli.
2016. gada 11. maijs, 08:00

7 karstākās apavu modes tendences

Jauns.lv

Mode ir īsta, dzīva un mainīga, tamdēļ, iestājoties pavasarim, ir pienācis laiks mainīties arī mums, modes dāmām. Sākt vajadzētu ar garderobes pamatu pamatiem – apaviem, jo tiem taču ir fantastiska spēja piešķirt mums ne tikai pašpārliecinātību, bet arī lielisku garastāvokli. Kādas ir 2016.gada pavasara/vasaras apavu modes tendences, kas mūsu kurpju skapjiem liks sajukt prātā, padomos dalās tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbībā ar modes blogeri un tendenču noteicēju Alīnu Keller.

Puiciskas Tom Boy kurpes

Zemas, vīriešu stila iedvesmotas kurpes var pacilāt jebkuru to valkātāju. Šīs kurpes var vilkt pie ikviena apģērba, jo to liektais siluets ir ārkārtīgi glaimojošs - tas beidzas nedaudz zemāk par potīti, tādējādi pagarina kājas, vienlaicīgi izceļot tās šaurāko vietu. Valkā šādus apavus kā alternatīvu klasiskām melnām “balerīnām” – tās iederēsies gan ikdienas, gan arī svētku garderobē.

“ Tom Boy ir šīs sezonas galvenā tendence ikkatrai modes dāmai, kura patiesi mīl ērtus un stilīgus apavus – loferus, oksfordus, brogus un derbi stila kurpes. Sākotnēji šie bija vīriešu apavi, bet šobrīd tie ir kļuvuši arī par neatņemamu sieviešu kolekciju sastāvdaļu un tos ir iecienījušas daudzas no mums,” skaidro Alīna Keller.

Krāsainas laiviņas 

Klasika ir pieprasīta vienmēr, tāpēc tai modes pasaulē ir atvēlēta īpaša vieta. Lai arī kādas būtu jaunākās modes tendences, klasiskas laiviņas ar spicu purnu un smalku papēdi ir iekļautas teju katra modes nama jaunākajās kolekcijās. Šajā sezonā vari izvēlēties laiviņas no ādas, zamšādas un pat samta – galvenais, lai tās ir košas! Taču neaizmirsti arī par miesas krāsas un pelēko toņu laiviņām – tās ir apavu plaukta bāzes lietas, ka iederēsies gan pie biznesa, gan brīvā laika stila.

Platformenes  

Masīvas, iespaidīga izmēra kurpes šīs sezonas garderobē būs kā trekns punkts uz i. Pateicoties platformai, papēža augstums var būt pat 20 cm augsts, tāpēc šī tendence īpaši iepatiksies visām modes cienītājām, kuras vēlas uz pasauli lūkoties no supermodeļu augstumiem.

Sportisks šiks

Izskatās, ka sportiski apavi ir uz palikšanu, tāpēc droši papildini savas kroseņu un kedu kolekcijas ar jaunu pāri. Ar šņorītēm vai bez, vienkrāsainas vai super košas, ar biezu vai plānu zoli - sportisko apavu piedāvājums vēl nekad nav bijis tik plašs. Valkā tos ikdienā vai kombinē ar ko elegantāku un jūties ērti vienmēr un visur.

Ar plakanu zoli

Līdzās sportiskajiem apaviem 2016.gada pavasara/vasaras apavu trends ir plakanas, bezpapēžu kurpes tām modes cienītājām, kuras vēlas apvienot komfortu un sievišķību. Zemās laiviņas un balerīnas šogad priecē ar materiālu un faktūru dažādību – darinātas no ādas vai mežģīnēm, caurspīdīgas, ar izšuvumiem un aplikācijām dekorētas, un pat uz potītēm sienamas.

Augstpapēžu sandales

Lakoniskas augstpapēžu sandales tikai ar pāris siksniņām ir “less is more ” (tulkojums - mazāk ir vairāk) stila iemiesojums jaunākajā apavu modē. Kombinācijā ar nelielu platformu uz zoles un stabilu papēdi tās kļūs ne tikai par skaistu, bet arī ērtu kājas rotu.

Metāliskas krāsas apavi

Sudrabs 2016.gada pavasara/vasaras kolekcijās ir redzams it visur, sākot no apģērba līdz pat aksesuāriem un arī apavos. Tas ir viens no šīs sezonas populārākajiem toņiem, jo vienlaikus tas ir gan pietiekami unikāls, gan universāls, jo labi izskatās visos jau minētajos apavu stilos. “ Metāliski toņi – sudrabs, zelts un bronza -  lieliski iederas jebkurā tēlā. Galvenais atcerēties kombināciju veidošanas pamatnoteikumu – spīdumam jābūt ar mēru!”, papildina modes eksperte.

Par tirdzniecības centru Domina Shopping

T/c Domina Shopping ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā, kas saviem apmeklētājiem ne vien sniedz plašas iepirkšanās iespējas, bet arī piedāvā gūt pozitīvas emocijas un jaunas zināšanas un interesanti pavadīt brīvo laiku. Tajā atrodas vairāk nekā 170 veikalu, tostarp visplašākajā izvēlē tieši apavu un bērnu preču tirdzniecības vietas. Tāpat ir pieejams skaistumkopšanas centrs, sporta zāle ar plašu un modernu SPA zonu, kafejnīcas un restorāni, kā arī dažādu pakalpojumu sniegšanas vietas – pasts, apdrošināšanas iestādes un banku filiāles, ķīmiskā tīrītava, apģērbu šūšanas un labošanas iestāde, apavu ražošanas un labošanas iestāde, kā arī atslēgu serviss. Tirdzniecības centra Domina Shopping pārvaldītājs ir SIA Baltic Red.

Raksts sadarbībā ar Domina Shopping / Foto: Shutterstock