foto: SCP Auctions
Basketbola leģendas Maikla Džordana nēsātās kedas pārdod par rekordlielu summu
Par šiem Maikla Džordana nēsātajiem leģendārajiem "Converse" apaviem samaksāti 190 373 ASV dolāri.
2017. gada 12. jūnijs, 06:09

Basketbola leģendas Maikla Džordana nēsātās kedas pārdod par rekordlielu summu

Kasjauns.lv

Leģendārais NBA basketbolists Maikls Džordans spēj pārdot jebko. Šoreiz izsolē jaunu rekordu sasniegusi summa, par kādu pārdoti viņa valkātie sporta apavi.

Šīs basketbolista kedas ir īpašas ar to, ka tika nēsātas 1984. gada olimpiskajās spēlēs Losandželosā, kad ASV izlase finālā sacentās ar Spāniju. Par šīm kedām svētdienas rītā nezināms pircējs izsolē samaksājis 190 373 ASV dolāru.

Maikls Džordans 1984. gada olimpiskajās spēlēs Losandželosā

„Rekordsumma liecina vien par to, ka nav Maiklam Džordanam līdzīgu cilvēku, ja runa ir par viņa piemiņas lietām,” sacīja SCP izsoles viceprezidents Dens Aimlers.  

foto: AP
Maikls Džordans 1995. gadā pozē ar filmas "Space Jam" tēlu Blīkšķu Banniju.

Maiklam Džordanam jau agrāk piederējis rekords, par kādu summu pārdoti viņa nēsātie sporta apavi. 2013. gadā par 104 tūkstošiem ASV dolāru pārdotas kedas, ar kurām viņš gāja laukumā 1997. gada NBA finālsērijas piektajā mačā.   

Savukārt šie par rekordsummu pārdotie apavi ir īpaši ar to, ka 1984. gada olimpiskajās spēlēs Maikls Džordans skaitījās amatieris un uz izlases spēlēm ieradās no koledžas. Fināla sacensības bija pēdējās, pirms viņš kļuva par profesionāli. Tā bija arī pēdējā reize, kad Džordans oficiālos mačos parādījās „Converse” apavos. Uz šīm kedām ir arī Maikla Džordana paraksts.

Toreiz šos apavus savā īpašumā bija dabūjis 11 gadu vecs puika, kurš basketbola mačā padeva bumbas – „Lakers” komandas basketbolista Geila Gudriha dēls. Losandželosas olimpiskajās spēlēs basketbola mači notika „Lakers” arēnā „The Forum”, un puika tur pavadīja ļoti daudz laika.

Tajā laikā Džordana koledžas komandas trenerim Dīnam Smitam bija līgums ar „Converse”, un gadā viņš saņēma 10 tūkstošus ASV dolāru. Maikls Džordans vēlējās NBA mačos spēlēt vai nu ar „Adidas” vai arī „Converse”, taču „Nike” piedāvāja basketbolistam 500 tūkstošus sezonā – un noslēdza līgumu.
Pirmajos divos mēnešos „Nike” pārdeva 70 miljonus „Air Jordan” kedu pāru.

foto: Vida Press
"Air Jordan" kedas. "Nike" ražojums, 1990. gada modelis.

Finālspēlē pret Spāniju Maikls Džordans guva 20 punktus, un ASV svinēja graujošu uzvaru 95:65.  

NBA leģenda Maikls Džordans ar sievu Ivetu bauda atvaļinājumu Maljorkā

Basketbola leģenda Maikls Džordans kopā ar sievu Ivetu Prieto 2017. gada jūnijā satikts, atpūšoties saulainajā Maljorkā.

gallery icon