Tetovējumu meistars par brīvu palīdz nomaskēt ķeizargriezienu rētas
2017. gada 17. maijs, 08:05

Tetovējumu meistars par brīvu palīdz nomaskēt ķeizargriezienu rētas

Kasjauns.lv

32 gadus vecais tetovējumu meistars Šī Halei no Šanhajas palīdz Ķīnas sievietēm atgūt pašapziņu pēc dzemdībām. Viņš piedāvā bezmaksas tetovējumus jaunajām māmiņām, kuras vēlas paslēpt rētas, kas palikušas pēc ķeizargrieziena.

Iedvesmojoties no Brazīlijas mākslinieces Flavijas Karvalju, kuras darbi palīdzēja noslēpt vardarbībā cietušu sieviešu rētas, Šī Halei to pašu vēlējās paveikt Ķīnas sieviešu labā, palīdzot viņām brīdī, kad pēc bērna piedzimšanas rētu dēļ ir zaudēta pašapziņa.

2015. gadā mākslinieks pirmo reizi ar tetovējumu nomaskēja rētu un, ieraugot sievietes laimīgo reakciju, viņš nosprieda, ka šī nodarbe ir jāturpina.

foto: Ekrānuzņēmums
Tetovējumu meistars Šī Halei no Šanhajas katru mēnesi strādā ar divām sievietēm, un ar to pašu nodarbojas arī mākslinieka praktikanti.


Tagad viņš katru mēnesi strādā ar divām sievietēm, un ar to pašu nodarbojas arī mākslinieka praktikanti. Ja mēneša laikā uzrodas vairāk nekā trīs māmiņas, kuras vēlas tetovēties, viņas tiek ierakstītas gaidītāju rindā. 34 gadus vecā Greisa Juana, kuras dzemdības bija pirms trim gadiem, savas ķeizargrieziena rētas maskēja ar neīstiem tetovējumiem, taču secināja, ka tie neizskatās pārliecinoši. Tagad, kad viņas vertikālo rētu rotā uztetovēta puķe, Greisa jūtas daudz pārliecinošāk.

Ķīnā tiek veikts ļoti daudz ķeizargrieziena operāciju, tāpēc ir pietiekami plaša niša arī krēmu, kosmētikas un plastiskās ķirurģijas procedūru tirgum.