foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart/PL / Vida Press
Kāpēc hercogiene Ketrīna bērnus vienmēr ģērbj spāņu zīmolu drēbēs?
Hercogiene Ketrīna iecienījusi bērnus ģērbt spāņu zīmolu drēbēs.
2017. gada 21. aprīlis, 06:34

Kāpēc hercogiene Ketrīna bērnus vienmēr ģērbj spāņu zīmolu drēbēs?

Kasjauns.lv

Hercogienes Ketrīnas garderobē ir tērpi, ko darinājuši dažādi dizaineri no dažādām pasaules valstīm, taču, kad jāģērbj abi bērni – princis Džordžs un princese Šarlote – hercogiene izvēlas spāņu zīmolu darinājumus.

Kad hercogiene Ketrīna un princis Viljams pie slimnīcas pozēja ar jaundzimušo meitu Šarloti, mazajai princesei galvā bija adītā krēmkrāsas cepurīte, ko darinājis zīmols „Irulea”. Šis ir spāņu ģimenes uzņēmums no Sansebastjanas valsts ziemeļos. Šo cepurīti jaunajai ģimenei uzdāvinājusi spāņu izcelsmes bērnu auklīte Marija Terēze Turiona Borallo.

Veikala īpašnieks Ajago Villars, kurš kopā ar māsu Sūzanu ģimenes uzņēmumu vada jau 84 gadus, intervijā žurnālam „Hello!” atzinis, ka tas bijis „patīkams pārsteigums”, redzēt, ka hercogiene Ketrīna un princis Viljams meitai izvēlējušies tieši viņu zīmola cepurīti. „Tā ir darināta mūsu veikalā, tā ir roku darbs,” norāda Ajago Villars.

foto: David Sims/WENN.com/Vida Press
Princesei Šarlotei galvā spāņu ģimenes uzņēmuma „Irulea” adīta cepurīte. To ģimenei uzdāvinājusi spāņu auklīte Marija.

Nav šaubu, ka abu karaļbērnu ģērbšanā zināma loma ir arī spāņu auklītei Marijai. Kad princese Šarloti pozēja pirmajai oficiālajai fotogrāfijai, meitenīte no matu galiņiem līdz papēžiem bija ģērbta zīmola „Irulea” darinātās drēbītēs. Auklīte Marija šo apģērbu bija izvēlējusies vēl pirms princeses nākšanas pasaulē un jaunajiem vecākiem pasniedza kā dāvanu. Arī hercogienei Ketrīnai iecienījusi kādu spāņu zīmolu. Tas ir „M&H”, kura produkciju iespējams iegādāties Madridē un Valensijā. Mazās Šarlotes garderobē ir vismaz viena rozā kleita ar ziedu apdruku, ko darinājusi šī firma. Šajā tērpā Šarlote bija ģērbta, pozējot oficiālajām fotogrāfijām sešu mēnešu vecumā. Hercogiene ir arī spāņu bērnu apģērbu zīmola „Amaia Kids” kliente. Šis modes preču veiklas atrodas Londonā, taču tā īpašniece ir spāniete Amaija Arieta. Reiz princis Džordžs fotogrāfijām pozēja „Amaia Kids” darinātā adītā jaciņā.

foto: Ben Cawthra/Sipa USA/ Vida Press
Princim Džordžam mugurā spāņu zīmola „Amaia Kids” adīta jaciņa.

Karaļnama korespondente Emīlija Neša apstiprinājusi faktu, ka pēdējo gadu laikā hercogiene aizvien biežāk bērniem izvēlas spāņu zīmolu apģērbus. „Šie apģērbi lielākoties ir tradicionāli darinājumi, kas ir ļoti piemēroti karaļnama bērniem,” norāda Neša.

Portālu WhatKateWore.com un WhatKatesKidsWore.com veidotāja Sūzena Kellija žurnālam „Hello!” paudusi sekojošu viedokli: „Nedomāju, ka bija kāds īpašs plāns slavināt spāņu kompānijas. Auklītes Borallo ģimenes dāvinātā „Iruela” cepurīte, zīdaiņu čībiņas, džemperis un krekliņš, ko Šarlote valkāja, iespējams, iedvesmoja Keitu izmēģināt citu pieeju bērnu garderobei.”

foto: WENN.com/Vida Press
Princese Šarlote no matu galiņiem līdz papēžiem ģērbta „Irulea” tērpā.

Abas ekspertes izteikušas arī minējumu, ka hercogiene visticamāk nevēlas radīt „Džordža un Šarlotes bumu”. „Man ir aizdomas, ka hercogienei šie apģērbi tik ļoti patīk, jo tie ir samērā ekskluzīvi un nav tik vienkārši pieejami kā, piemēram, kaut kas no britu plašpatēriņa precēm,” izteikusies Emīlija Neša. „Viņa ir pieredzējusi fenomenālo „Keitas bumu”, ko radījusi pašas tērpu izvēle. Visticamāk saprotamu iemeslu dēļ, hercogiene vēlas no tā izvairīties, ka viņas bērni kļūtu par maziem modes noteicējiem jau tik agrīnā vecumā!”

„Pērkot preces no modes preču veikaliem, kas neražo masu produkciju, ļauj Ketrīnai nedaudz kontrolēt sekošanas māniju,” piebilst Sūzena Kellija. „Spāņu uzņēmums „M&H” norāda, ka ikviena no precēm viņu piecos veikalos pieejama nelielā skaitā – līdz desmit precēm no katra piedāvātā stila. Tas, protams, ierobežo pircēju skaitu, kas varētu nopirkt „tādu pašu kleitiņu, kāda bija princesei Šarlotei”.”

foto: /All Over Press/ Vida Press
Princeses Šarlotes kristībās mazo princi Džordžu pieskatīt palīdzēja auklīte Marija Terēze Turiona Borallo.

Hercogiene ne tikai bērniem izvēlas vienu un to pašu zīmolu drēbes, bet arī ikreiz cenšas ģērbt Džordžu un Šarloti līdzīgā stilā, kad atvases iziet sabiedrībā vai tām paredzēta oficiāla fotosesija. „Pats vienkāršākais veids, kā izvairīties no neprāta saistībā ar sekošanu viņas bērnu stilam, ir ģērbt Džordžu un Šarloti līdzīgās drēbēs,” norāda Sūzena. „Princis Džordžs parasti ir šortiņos, visbiežāk tumši zilā krāsā. Lielākā novērotā atšķirība ir apģērba materiālā: lins un kokvilna siltākai temperatūrai, un velvets aukstākām dienām. Džordžs parasti valkā „Amaia Kids” pusgarās zeķes. Tās parasti ir tumši vai piesātināti zilā krāsā. Jūs neredzēsiet citu krāsu un stilu variācijas.”

Hercogiene Ketrīna un viņas bērni

gallery icon

„Tas pats attiecināms arī uz Šarloti: viņas kleitiņas gandrīz vienmēr ir pasteļkrāsās ar ziedu apdruku, un tām pieskaņotas vienkrāsainas spāņu zīmola „M&H” jaciņas. Viņa valkā „Amaia Kids” rievotas zeķubikses vai īsās zeķītes. Arī matu lentes ir šī paša zīmola darinātas. Atšķiras tikai krāsa un matu rotu izmērs. Ar jaunu stilu vecāki neeksperimentē, tādējādi neliekot pircējiem skriet pie datora un internetā pirkt savām atvasēm karaļbērnu jauno izskatu.”

Mīlošais tētis princis Viljams

gallery icon

Princeses Šarlotes un viņas brāļa prinča Džordža pirmais kopējais foto

Kensingtonas pils pārstāvji izplatījuši pirmās fotogrāfijas, kurās britu princese Šarlote iemūžināta kopā ar princi Džordžu.

gallery icon

Princesei Šarlotei gada jubileja

Atzīmējot prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas meitas princeses Šarlotes pirmo dzimšanas dienu, Kensingtonas pils publiskojusi četras jaunas fotogrāfijas, ko uzņēmusi ...

gallery icon

Britu princeses Šarlotes kristības

Svētdien, 5. jūlijā, Lielbritānijā bija lieli svētki - notika britu princeses Šarlotes kristības.

gallery icon

Keitas un Viljama meitas pirmā fotosesija

Jau dažas stundas pēc piedzimšanas 2015. gada 2. maijā publiskoti Lielbritānijas prinča Viljama un viņa sievas Keitas meitas pirmie fotoattēli.

gallery icon