foto: Publicitātes foto
Noskaidroti Latvijas Modes un stila balvas laureāti
Modes un stila balvas ceremonijas vadītājas pienākumus uzņēmās Latvijas stila ikona Maija Silova.
2017. gada 30. marts, 13:30

Noskaidroti Latvijas Modes un stila balvas laureāti

Kasjauns.lv

Paziņoti ikgadējās Latvijas Modes un stila balvas ieguvēji – Baltijas Modes federācija jau 12. reizi pasniedza balvas nozares profesionāļiem un radošo profesiju pārstāvjiem dažādās nominācijās par sasniegumiem modes un stila jomā iepriekšējā gadā.

Balvas organizators – Baltijas Modes federācija, kuras mērķis ir paaugstināt Latvijas modes dizaina prestižu, - ik gadu kopš 2006. gada pievērš sabiedrības uzmanību vietējo modes mākslinieku panākumiem un godina arī citu radošo nozaru profesionāļus, kuriem ir savs īpašais stils un kuri sadarbojas ar modes māksliniekiem, pasniedzot tiem Balvu dažādās nominācijās.
 
Šogad ceremonijas laikā tika paziņoti uzvarētāji astoņās nominācijās. Tituls „Gada dizainers” tika piešķirts zīmola „Nóló” dizainerei Viktorijai Jonienei, savukārt par „Gada debitantu modes jomā” kļuva zīmols „Talented”. Balva par „Gada izrāvienu modes jomā” nokļuva Elīnas Vanagas – zīmola „Deeply Personal” dizainera – rokās. Par „Gada radošāko modes skati” tika atzīta „M-Couture” kolekcijas skate K.K. fon Stricka villā, kas notika 2016. gada rudenī Rīgas modes nedēļas laikā.
„Visoriģinālākais modes un dzīves stila žurnāla vāks” pagājušajā gadā izdotam žurnālam ir bijis žurnāla „Pastaiga” (izdevums latv. valodā) maija numuram. Savukārt par „2016. gadā atvērto dizaineru apģērbu veikalu ar visinteresantāko koncepciju” atzīts veikals „BOLD”.
„Stilīgākā mākslinieka” balvu par iepriekšējo gadu saņēma dziedātāja Agnese Rakovska. Balvu „Par ieguldījumu Latvijas modes attīstībā” saņēma Modes muzeja Rīgā veidotāja un vadītāja Nataļja Muzičkina par muzeja izveidošanu. Turklāt vakara gaitā īpašo balvu kā sadarbības partneris un stilīgākā biznesa lēdija saņēma izdevniecības "Rīgas viļņi" valdes priekšsēdētāja Aija Simsone.

Kā ierasts, balvas uzvarētājiem pasniedza sabiedrībā zināmas personas – modes mākslinieki Elita Patmalniece un Bruno Birmanis, kompānijas „Signature Wines” īpašniece Santa Zāmuele, dziedātājs Markus Riva, modes blogeris Deniss Ševeļovs, mākslas galerijas „Putti” īpašniece un 2014. gada Stilīgākā dāma „bohēmiskā šika” stilā Agita Putāne un Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.
 
Balvu pasniegšanas ceremonijas svinīgo atmosfēru uzturēja Latvijas mūziķu kvartets „Latvian Sound Quartet”. Vakara vadītāja bija modes eksperte Maija Silova.
 

Latvijas Stila un modes balvu pasniegšanas ceremonija

gallery icon