Legingi: vai tie iederas pieaugušas sievietes garderobē? Kā un kur tos valkāt?
Vida Press
2017. gada 29. marts, 06:29

Legingi: vai tie iederas pieaugušas sievietes garderobē? Kā un kur tos valkāt?

Žurnāls "Kas Jauns"

Gluži kā zeķbikses, ādai super piegulošie legingi vai džegingi ir viens no strīdīgākajiem modes jautājumiem. Vai tie kā bikses ir valkājami ārpus sporta zāles un vai piedien pieaugušas sievietes garderobei? Tomēr to ērtums un praktiskums ir savaldzinājis daudzas, un slavenības, ievērojot pāris zelta likumu, legingus izvēlas valkāt visur.

Moderni

foto: Vida Press
Modele Hailija Boldvina, modele Bella Hadida

Lai tēls būtu moderns, legingi (kā atturīgs fons) ir valkājami komplektā ar pārmoderniem aktuālo tendenču izstrādājumiem. Piemēram, garumā saīsinātiem T krekliem un sportiskajām bomber jakām.

Izsmalcināta elegance

foto: Vida Press
Aktrise un dziedātāja Dženifera Lopesa, modele Kendala Dženere.

Tā kā legingi ir vienkārši, atturīgi un stilu neierobežojoši, tie ir valkājami kopā pat ar izsmalcinātām, klasiskām un elegantām apģērbu kārtām (žaketēm, mēteļiem, vestēm, blūzēm).

Ērtam solim

foto: Vida Press
Aktrise Dženifere Gārnere, dziedātāja Teilore Svifta.

Ērtam ikdienas solim, relaksētam un bezrūpīgam stilam elastīgās bikses ir valkājamas kopā ar sportiskiem snīkeriem. Tādējādi – dubults komforts.

Individualitāte

foto: Vida Press
Modele Kailija Dženere.

Legingi ir lieliska bāze pašas personīgā stila izjūtas demonstrēšanai. Sportiskumam – valkājami ar džemperiem un hūdijiem, roķīgumam – ar baikeru ādas jaku un/vai zābakiem, elegancei – ar kleitu, mēteli, vesti un kurpēm.

Īpašie legingi

foto: Vida Press
Aktrise, dziedātāja Dženifera Lopesa.

Pateicoties modes dizaineru vēlmei pārsteigt, legingi mēdz būt ne tikai atturīgi, bet arī radīti no tradicionālo bikšu audumiem (samta, lateksa, ādas), dekoratīvi krāsaini vai ar dažādu materiālu dekoratīvām aplikācijām.

Legingi bez legingu efekta

foto: Vida Press
Aktrise Vanesa Hadžinsa.

Ja personīgā stila filozofija nepieļauj valkāt legingus kā ikdienas bikses, vēlams izvēlēties tos līdzīgus biksēm – no ādas vai ādas imitācijas.

Bāze slāņainībai

foto: Vida Press
Aktrise Vanesa Hadžinsa.

Legingu galvenā vērtība ir to neitralitāte un nepretenciozitāte. Tālab, izmantojot kā bāzes izstrādājumu, virs tiem var rotaļāties ar aukstajai sezonai piemērotajām daudzām apģērbu kārtām.

Anita Sedliņa, žurnāls “Kas Jauns”