10 lietas, kas padara cilvēku laimīgu. Slavenā franču diētas ārsta Pjēra Dikāna laimes teorija
Mēs daudzi dzīvojam diezgan atrauti no dabas, bet vajag īstu vēju, jūru, sarunas ar puķēm un dzīvniekiem, priežu meža aromāta baudīšanu, raudzīšanos zvaigznēs, iesaka Dikāna kungs.
2016. gada 29. maijs, 09:03

10 lietas, kas padara cilvēku laimīgu. Slavenā franču diētas ārsta Pjēra Dikāna laimes teorija

Jauns.lv

Deviņdesmit pieci procenti cilvēku pēc jebkuras diētas agrāk vai vēlāk zaudēto svaru atgūst. Tam ir dažādi iemesli, bet visbiežāk depresīvs noskaņojums, ko rada laimes hormona serotonīna trūkums. Mēs esam uz šīs zemes, lai būtu laimīgi, tādēļ organisms rada serotonīnu. Izpētīts, ka organisms pats to dabiski sintezē visu mūžu.

Tas nenotiek tikai tad, ja cilvēks saslimst ar depresiju, tāpēc ārsti izraksta antidepresantus, kas paaugstina serotonīna līmeni. Tomēr labāk par savu laimes izjūtu gādāt pašam, jo tas ir dabiski, turklāt bez maksas.

Lūk, desmit priekšnosacījumi, kas rada laimes izjūtu un tādējādi stabilizē gan prātu, gan normālu ķermeņa masu. 1. Ēdiens

ir viena no mūsu dzīves baudām, bet ir svarīgi saprast, vai to uzņemam ar baudu vai negausīgi ēdam izmisumā un stresā.  

2. Sekss.

Ne tikai fiziskās attiecības, bet arī mīlestība uz ģimeni un bērniem rada laimes izjūtu. Svarīgi ir fiziski glāsti un pieskārieni.

3. Vara.

Tā ir svarīga dominante, kādu vietu ieņemam sabiedrībā. Jo augstāk, jo vairāk serotonīna. Svarīgs ir arī labs darbs, ja vari būt tajā laimīgs, un profesionālisms. Spēja būt noderīgam sniedz pamatojumu mūsu ikdienas gaitām.  

4. Māja.

Vieta, kur dzīvo mūsu drošība. Tas ir patvērums – kā visiem dzīvniekiem. Tur tu nevari kļūt par laupījumu, tikai drošībā mēs varam justies labi un nestresot. Svarīga ir telpa, simpātiskas lietas – viss, kas raisa laimes izjūtu.

5. Ķermenis.

Jebkuras fiziskās aktivitātes un fiziskā slodze stimulē serotonīna sintēzi, bet tas rada vēlmi dzīvot. Ej, kāp, skrien, kusties!

6. Daba.

Mēs daudzi dzīvojam diezgan atrauti no dabas, bet vajag īstu vēju, jūru, sarunas ar puķēm un dzīvniekiem, priežu meža aromāta baudīšanu, raudzīšanos zvaigznēs. Arī mazs dārziņš uz balkona raisa pozitīvas emocijas. Ienes dabu savā vidē!

7. Grupa.

Katram vajadzīga kāda grupa, kompānija, klubs. Atrodi domubiedrus, piederības izjūta ļauj justies labāk.

8. Spēle.

Vajag draudzēties, sarunāties ar draugiem. Ej prom no televizora un datora, kas rada pasīvu dzīvesveidu. Spēlēm un jokiem jābūt īstajā dzīvē, – tas palīdz nesaļimt zem rūpju nastas.

N.B.! Pirmie astoņi nosacījumi ir tādi paši kā dzīvniekiem, bet nākamie divi ir tikai cilvēkiem.

9. Garīgums. Mums ar zemi un gaisu vien nepietiek, vajag apzināties, no kurienes nākam un kurp ejam. Dzīvo garīgu dzīvi, meklē ceļu uz savu es, savu dvēseli. Tam der reliģija, meditācijas, grāmatas.

10. Skaistuma patēriņš. Izvēlies skaisto un baudi – dabu, mūziku, mākslu utt. Skaistums vairo pozitīvas emocijas. Arī, piemēram, apavu veikalā – vieni ir ļoti ērti, bet otri – ļoti skaisti.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock


Tēmas