Drosme, krāsas un uzdrīkstēšanās – Mākslas akadēmijas studenti rāda savu modi. FOTO
Mākslas akadēmijas studentu redzējums par tērpu dizainu.
2016. gada 3. jūnijs, 13:35

Drosme, krāsas un uzdrīkstēšanās – Mākslas akadēmijas studenti rāda savu modi. FOTO

Jauns.lv

Fonda „Mākslai vajag telpu” paspārnē pirms Vasaras mājas 2. sezonas oficiālās atklāšanas Pārdaugavā notikusi Mākslas Akadēmijas studentu darbu skate, kuru klātienē noraudzījās daudzi mākslas un dizaina pazinēji, ar akadēmijas rektoru Alekseju Naumovu priekšgalā.

Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studenti 2. jūnijā parādīja studiju gada laikā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu radītās kolekcijas. Modes skate bija īpaša, pateicoties Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas katedras sadarbībai ar fondu „Mākslai vajag telpu.”

Fonda valdes locekle Katrīna Leiškalne atzīst, ka katru gadu LMA modes skate pārsteidz ar mākslinieciski augstvērtīgām, inovatīvām jauno dizaineru kolekcijām: „Man ir patiess prieks, ka šogad  pārveidojot un paplašinot „MVT Vasaras māja” radošo telpu kompleksu, LMA modes skate notika tieši mūsu vasaras mājvietā,  jo līdz ar to pasākums pildīs ne tikai sev ierastu – mākslas jaunrades veicināšanas un popularizēšanas –, bet arī sociālā reaktora un izglītošanas funkciju, nodrošinot augstvērtīgu un brīvi pieejamu pasākumu programmu gan Kalnciema ielas apkaimes, gan Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.”

Savukārt LMA Modes mākslas katedras vadītājs Aigars Bikše uzsvēra, ka modes dizaina studenti veido intuitīvi drosmīgas, pārdomātas un gudras kolekcijas, kas izceļ studentu veltīto laiku, lai izprastu lietotāju un tērpa valkātāju.

    Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders