"Sievietei ir jābūt gariem matiem!" – grima mākslinieces Ditas Graudas skaistuma padomi
"Priekšroku dodu tušai ar gumijas birstīti, jo, tai pateicoties, var iegūt maksimālo skropstu apjomu, bet vēl labāk, ja pirms krāsošanas tās atliec," saka Dita Grauda.
2016. gada 13. jūlijs, 15:32

"Sievietei ir jābūt gariem matiem!" – grima mākslinieces Ditas Graudas skaistuma padomi

Jauns.lv

“Tāpat kā ik rītu izvēlos, ko vilkšu mugurā, eksperimentēju arī ar grimu – katrai dienai cits. Tas lieliski papildina tēlu un rada labu noskaņojumu.” Savos skaistuma noslēpumos dalās grima māksliniece Dita Grauda.

Ādas kopšana

“Clarisonic” elektrisko birsti sejas ādas attīrīšanai saucu par savu labāko draugu – lai noņemtu grimu un attīrītu ādu, pietiek ar šo birsti un ādu attīrošu gelu – seja ir tīra pāris minūtēs. Man ir iepaticies “Kiehl’s Ultra” sejas krēms, bet pašlaik lietoju “Charlotte Tilbury” krēmu “Charlotte’s Magic Cream”, ko var izmantot arī kā meikapa bāzi. Tas ir jauns kosmētikas zīmols un Latvijas veikalos nav pieejams. To izveidojusi grima māksliniece Šarlote Tilburija – ģeniāla sieviete, un tikpat lieliska ir arī viņas kosmētika. Reizi sezonā, kad jūtu – sejas āda kļūst kaprīzāka, dodos pie kosmetoloģes, lai veiktu dziļo ādas attīrīšanas procedūru. Taču uzskatu, ka labam izskatam vairāk par kosmētiskajām procedūrām vajadzīgs svaigs gaiss un labs miegs.

Grims

Krāsoties vienveidīgi ir garlaicīgi. Arī vīriešiem ir interesantāk, ja sievietes tēls mainās. Viens no maniem top grima veidiem ir nude jeb dabiskais, kam svarīgi izvēlēties labu tonālo krēmu, piemēram, Bobbi Brown. Drīzumā Latvijā būs pieejams kosmētikas zīmols Urban Decay, kam ir ļoti labas acu ēnu paletes smokey eyes jeb dūmakaino acu veidošanai, kas, manuprāt, ir viens no seksīgākajiem grima veidiem. Visbiežāk izvēlos izcelt tikai lūpas. Man patīk Maybelline matēto lūpu krāsu toņi. Neraugoties uz to, kādu grimu izvēlos, ar melnu tušu krāsotas skropstas ir obligātas. Priekšroku dodu tušai ar gumijas birstīti, jo, tai pateicoties, var iegūt maksimālo skropstu apjomu, bet vēl labāk, ja pirms krāsošanas tās atliec. Kā saka Šarlote Tilberija – skropstu atliecējs, līdzīgi kā push up krūšturis, ir veids, kā iegūt Wow! efektu.

Mati

Sievietei jābūt gariem matiem. Uzskatu arī, ka sievietei vislabāk izskatās viņas dabiskā matu krāsa. Līdz ar to matus krāsoju dabiskā tonī, un šim nolūkam vislabāk der vīriešu matu krāsas, jo tās ir naturālos toņos, bez sarkana vai oranža pigmenta. Mani trīs mīļākie matu sakārtojumi, ar kuriem jūtos vislabāk, ir vienkārši izlaisti vai nedaudz ieviļņoti mati, ko var panākt ar konusveida matu veidotāju, un zirgaste. Man patīk, ja izlaisti mati ir kupli. Šim nolūkam izmantoju Biosilk Volumizing pūderi matu apjomam, ko ieber pie matu saknēm, sabužina, iegūstot Holivudas zvaigžņu cienīgu frizūru. Mani iedvesmo māsu Kardašjanu matu sakārtojums. Sekoju viņu Instagram profiliem un atzinīgi vērtēju arī viņu zīmola Kardashian Beauty matu veidošanas līdzekļus.

Ķermenis

Manuprāt, vislabākais veids, kā uzturēt sevi formā, ir grābt lapas, pļaut zāli vai ravēt puķu dobes. Ikreiz, kad brīvdienas pavadu laukos, lūdzu mammai, lai dod darbu. Tiklīdz iestājas silts laiks, sāku skriešanas sezonu, vēl bez tā trīs reizes nedēļā apmeklēju sporta klubu. Man ir superīga trenere Juta – viņa iesaka, kādus vingrojumus veikt. Bez treneres ir grūti, jo īsti nezinu, ko darīt, un beigās neizdaru neko.

Uzturs

Cenšos ēst veselīgi, bet tas nenozīmē, ka kaut ko sev aizliedzu, neatsakos no saldajiem ēdieniem un labprāt vakarā iedzeru glāzi vīna. Nesen biju uz ārsta Pētera Kļavas lekciju par uzturu. Viņš sacīja, ka drīkst ēst visu, ko kārojas, bet mazās devās. Mēģinu izbaudīt katru maltīti un koncentrējos uz ēdiena garšu, nevis – cik kaloriju tajā. Ievēroju principu – neēst pēc pulksten sešiem vakarā. Tas ne vienmēr izdodas, bet, ja sanāk, no rīta jūtos lieliski. Sekoju līdzi dienā izdzertā ūdens daudzumam. Šim nolūkam telefonā esmu lejupielādējusi lietotni Daily Water, kas ik pēc stundas atgādina, ka jāiedzer glāze ūdens.

Guna Puisāne, žurnāls “OK!” / Foto: publicitātes materiāli, no privātā arhīva