Viņa 7 dienas noņēma kosmētiku ar kokosriekstu eļļu. Lūk, kas notika. FOTO
2016. gada 1. augusts, 14:20

Viņa 7 dienas noņēma kosmētiku ar kokosriekstu eļļu. Lūk, kas notika. FOTO

Jauns.lv

Kokosriekstu eļļa pēdējā laikā kļūst arvien populārāks skaistuma produkts. Žurnāliste Hetija Reksa (Hatti Rex) nolēma veikt savdabīgu eksperimentu. Viņa nedēļu izmantoja kokosriekstu eļļu kā kosmētikas noņemšanas līdzekli un portālam bustle.com atklāja sava eksperimenta rezultātus.

Meikapa noņemšanas process notika, uzziežot krēmveida konsistences (ne pārāk cietu, ne pārāk šķidru) kokosriekstu eļļu, paturot pāris minūtes uz sejas un pēc tam noņemot ar kosmētisko salveti. Pēc tam seju nomazgā ar siltu ūdeni. Hormonu darbības traucējumu dēļ, kā arī no stresa un ūdens trūkuma Hetijai uz sejas bija izsitumi, viņa izskatījās nogurusi.

1. diena

Pēc Hetijas stāstītā, grima noņemšanas process notika gludi, taču nejauši viņa kokosriekstu eļļas daudzumu palielināja. Tā kā eksperimentētāja bija dzirdējusi par šīs eļļas mitrinošajām īpašībām, viņa ar to iezieda arī rokas un pēdas. Meikaps tika noņemts, taču ar skropstu tušu radās problēmas. Iespējams, tāpēc pēc procedūras acis izskatījās apsārtušas. Tomēr āda bija kļuvusi mīkstāka.

2. diena

Hetija izmanto acu kontūrzīmuli. Arī to kokosriekstu eļļai bija grūti noņemt. Tiesa, pēc viņas teiktā, tāpat notiek arī, lietojot parasto acu kosmētikas tīrīšanas līdzekli.

3. diena

Hetijas sejas āda ir taukaina T zonā, taču pie deguna reizēm ir sausa. Tāpēc reizēm viņai ir grūti uz sejas uzklāt pūderi. Taču jau pēc trešās procedūras, lietojot kokosriekstu eļļu kosmētikas noņemšanai, ierastais sausums bija pazudis. Tiesa, Hetija pēc tam nemazgāja seju ar siltu ūdeni un ļāva kokosriekstu eļļai iesūkties – atstāja uz nakti.

4. diena

Uzacu zīmuli un skropstu tušu varēja noņemt bez lielām pūlēm. Kaut arī izsitumu un pūtīšu uz sejas bija kļuvis nedaudz mazāk, nekādas lielās pārmaiņas Hetija nemanīja.

5. diena

Todien Hetija bija ieēnojusi arī plakstiņus. Ar kokosriekstu eļļu noņemt plakstiņu ēnas bija daudz vieglāk nekā melno acu kontūrzīmuli.

6. diena

Hetija sprieda – interesanti, vai tas ir apgaismojuma dēļ, vai arī viņas seja patiešām izskatās labāk bez meikapa?

7. diena

Hetija secināja, ka kokosriekstu eļļu arī turpmāk lietos kosmētika noņemšanai. Vismaz tik ilgi, kamēr pudelīte būs tukša. Ādas kopējais stāvoklis ir uzlabojies. Tiesa, cilvēkiem ar taukainu ādu šis nebūs labākais variants. Taču sausas ādas īpašniecēm patiešām patiks.

Kasjauns.lv / Foto: Hetija Reksa, ekrānuzņēmumi no bustle.com