Tikai ne gumijotās caurspīdīgās lencītes! Stiliste iesaka, kā izvēlēties īsto apakšveļu
Miesaskrāsas veļa ir nemanāmāka un nav tik uzkrītoša.
2016. gada 8. septembris, 15:13

Tikai ne gumijotās caurspīdīgās lencītes! Stiliste iesaka, kā izvēlēties īsto apakšveļu

Jauns.lv

Kā izvēlēties apakšveļu, lai tā harmoniski iekļautos koptēlā un neradītu bezgaumīgu iespaidu, iesaka stiliste Kristīne Sila.

Plānam vai caurspīdīgam apģērbam

* Ja kleita ir plāna vai nedaudz caurspīdīga, izvēlies miesaskrāsas apakšveļu vai maksimāli pieskaņotu tērpa krāsai. Tomēr miesaskrāsas veļa ir nemanāmāka un nav tik uzkrītoša. Zem plāna tērpa ieteicama gluda bezvīļu veļa, lai cauri audumam neizspiestos mežģīņu reljefs.

Šauras lencītes vai atkailināti pleci

* Ja kleitai ir šauras lencītes vai pavisam atkailināti pleci, velc krūšturi bez lencēm. Tam ir jābūt precīzam izmērā, lai neslīdētu uz leju, un būtu gana ērts. Daudziem krūšturiem, kas paredzēti nēsāšanai bez lencēm, ir iestrādātas gumijotas joslas, kas ļauj tam noturēties vietā un nenoslīdēt. Ja krūšu izmērs neļauj nēsāt krūšturi bez lencēm, tās noteikti jāizvēlas precīzā kleitas krāsā. Arī caurspīdīgās krūštura lences nav paredzētas nēsāšanai pie atkailinātiem pleciem, jo tik un tā ir redzamas un neizskatās estētiski. Ja kleitas krāsa ir specifiska un neizdodas atrast veļu tādā pašā tonī, lieliski, ja var sašūt lencītes no tāda paša auduma, kāds ir kleitai. Tad tās var piestiprināt jebkuram piemērotam krūšturim.

Piegulošs tērps

* Ja tērps ir pieguļošs vai no plāna auduma, velc gludu apakšveļu bez mežģīnēm, lai to reljefs nespiestos cauri. Būtiski pievērst uzmanību apakšveļas izmēram. Īpaši biksītes vēlams izvēlēties par vienu izmēru lielākas, lai tās neiespiestos un neveidotu kukulīšus.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock