Rīgas modes nedēļas interesantākās skates. TOPS
Tērps no NARCISS un Pohjanheimo tērpu kolekcijām.
2014. gada 7. aprīlis, 14:47

Rīgas modes nedēļas interesantākās skates. TOPS

Jauns.lv

20. Rīgas modes nedēļa demonstrēja, ka sievišķībai nav vienas noteiktas definīcijas. Piecu dienu garumā, modes nedēļas viesiem bija iespēja vērot visdažādāko nianšu un raksturu tēlus.

Pirmspēdējā modes nedēļās diena tika aizvadīta, baudot IN by Inga Nipane viduslaiku bruņinieku iedvesmoto kolekciju, NARCISS cilvēku un mašīnu mijiedarbību, skatītāju sirdīm ietrīcēties lika D.EFECT efektivitāte, M-Couture arktiskā, sievišķīgā krāsu gamma un Natalija Jansone nelaužamā Šerloka Holmsa pārliecība, kam pretī stājās piektās, noslēdzošās dienas pārstāvji - Alexandra Westfal, Baiba Ladiga, Red Salt, ALEXANDER PAVLOV un Pohjanheimo no Igaunijas.

Kontrastējoši tērpi, oversized formas, vīrišķīgi silueti un krāsu gamma no melnbaltā līdz sulīgam dzeltenajam - tas viss apzīmē lietuviešu zīmola D.EFECT rudens/ziemas kolekciju. Tekstīliju kokteilis – ādā, kažokāda, tills, zīds, kokvilna,  apvienojumā ar spilgtām saulesbrillēm, arkitektoniskām somām un apaviem, radīja patiešām pārliecinošu iespaidu. Zīmola dizainiskā tīrība un ģeometrija pārliecinoši akcentē to, ka ikviena sievietes personība, ietērpta D.EFECT tērpos, kļūs strikti neatvairāma.

M-Couture kolekciju raksturoja šosezon tik aktuālie pasteļtoņi. Tērpus caurstrāvoja debesu zilā, maigi zaļā un rozīgi bēšā krāsa. Izsmalcinātos sievišķīgos siluetus paspilgtināja vīrišķīgas detaļas un apdrukas, kas  tapušas iedvesmojoties no Antarktikas ainavām un Imperatora pingvīniem. M-Couture tik ļoti ierastās transformējamās kleitas un zīmuļsvārkus šosezon papildina arī mēteļi, kažokādas, krekli un kupli svārki.

Jaunā rudens/ziemas kolekcija Natālijas Jansones izpildījumā kā allaž izcēlās ar savu lakonismu un klasisko krāsu gammu. Tas ir aristokrātisks dizains, kas piestāv par sevi pārliecinātai sievietei. Avangardiskās cepures, rūtis, angļiem raksturīgās toņkārtas, pelēkas vilnas zeķes, skaistas aploces un filigrāna siluetu rotaļa radīja pāliecinātības un mēra izjūtu.

Modes nedēļas pēdējo dienu aizsāka jaunā modes māksliniece Aleksandra Vestfāla ar savu zīmolu Alexandra Westfal.  Kolekciju raksturoja vieglums un izsmalcināts minimālisms. Tās pamatā ir nesarežģītas piegrieztnes, brīvi silueti, ko dažbrīd paspilgtina asimetrija. Dizainere rotaļājās ar kažokādām, ādu, manāmām apdrukām un dažādām faktūrām, taču tas nebūt neradīja haosa noskaņu. Lieliski izpaudās arī apjomīgo adījumu un dekoratīvo elementu sadarbība.

Modes māksliniece Baiba Ladiga bija viena no gaidītākajām modes nedēļas debijām. Jāatzīst, ka tā patiešām izdevās spilgta, jo pēc sešiem Šanhajā pavadītiem gadiem, Baiba  atgriezusies dzimtenē ar uzkrātiem spilgtiem iespaidiem un ārkārtīgi augstu progresa līmeni. Pašu kolekciju ir iedvesmojusi māju sajūta un telpu interjers. Veidojot tērpus, dizainere vēlējusies satuvināt cilvēka dzīves vidi un interjera elementus, ar ko it kā apaug cilvēka ķermenis. Audumu apdrukas veidotas izmantojot Japānas antīko flīžu, Ķīnas vāžu zīmējumus, un Anglijas podiņu krāsns motīvus. Ģeometriskos, izteiktos siluetus papildināja ādas un tērauda nianses un apjomīgi koka apavi.

Arī savā jaunākajā kolekcijā Aleksands Pavlovs turpina lutināt dāmas ar elegantiem un izsmalcinātiem apģērbiem. Brūnganie un zemes toņi, sintezēti ar efektīvi sarkano krāsu, skates laikā gluži vai hipnotizēja klātesošos. Tērpos bija manāms arī nedaudz gofra, volānu un ģeometrisku līniju spēles, kā arī mazliet asimetrijas. Kā allaž, skate defilēja arī abas Aleksandra meitas – Letīcija un Lurdesa, kuras savā stājā nebūt neatpalika no gados vecākajām modelēm.

Kasjauns.lv/Foto: Marc Litvyakoff