Kannu kinofestivāls – augstās modes parāde. FOTO
Aktrise Nikola Kidmena izsmalcinātā Armani Privé tērpā un kleita no Armani Privé kolekcijas augstās modes nedēļas pavasara/vasaras skates.
2014. gada 16. maijs, 11:47

Kannu kinofestivāls – augstās modes parāde. FOTO

Jauns.lv

Francijā sācies 67. Kannu kinofestivāls, kurš ir nozīmīgs notikums ne tikai kino, bet arī modes mīļotājiem, jo uzmanības centrā ir festivāla dalībnieku un viesu smalkie tērpi.

Tērpi, kurus mēs redzam pasaules modes nedēļās, savu īsto slavas mirkli piedzīvo svarīgos šovbiznesa pasākumos. Kannu kinofestivāls izsenis tiek uzskatīts par nozīmīgāko pasākumu kino jomā, tādēļ zvaigznes izvēlas attiecīgus tērpus, pamatā no haute couture, jeb augstās modes kolekcijām.  Pirmajās dienās lielāko mediju uzmanību piesaistīja divas zvaigznes – Nikola Kidmena, ar kuras filmu «Grace Of Monaco» tika atklāts festivāls un jaunā aktrise Bleika Laivlija, kura tērpu izvēlē  pārspēja pieredzējušo amata māsu Kidmenu. Pirmajā diena Laivlija bija tērpusies pikantā Gucci Première keitā ar šķēlumu, bet nākamajā dienā izraisīja modes mīļotāju sajūsmu, uz filmas «Mr Turner» pirmizrādi ierodoties satriecošā Chanel kleitā.

Par laimi, seriāla “Intrigante” zvaigzne sportisko botiņu vietā, kādas bija kājās modelēm Chanel modes skatē, izvēlējās klasiskas Sophia Webster  laiviņas. Ar dabiski izlaistiem matiem un minimālu make up, aktrise ļāva mirdzēt savam dabiskajam skaistumam.

Kannu kinofestivāls nav tikai kinoļaužu pasākums. Šeit par goda lietu ierasties uzskata visa šovbiznesa elite, sākot ar mūziķiem, beidzot ar supermodelēm. Kannu kinofestivāla pirmajās dienās visspožāk  mirdzēja franču supermodele Letīcija Kasta un jaunās paaudzes superzvaigzne Kārlija Klosa.

Līdzās jaunajām aktrisēm un modelēm, ne mazāk žilbinošas ir gados vecākas Kannu festivāla dalībniecies. Nez vai kādam varētu rasties kaut mazākas aizdomas, ka elegantā aktrise Džuliana Mūra jau pārkāpusi 53 gadu slieksni, taču par leģendārās aktrises Džeinas Fondas vecumu pat nav pieklājīgi runāt. Kā zināms, uz īstām Dīvām jēdziens “vecums” nav attiecināms.

Kannu festivāls ilgs līdz 25.maijam un par konkursa skates galveno godalgu, Zelta palmas zaru, sacentīsies 18 filmas. Žūriju šogad vada jaunzēlandiešu režisore Džeina Kempione, bet viņas kolēģi ir aktieri Vilems Defo, Gaels Garsia Bernāls, režisore Sofija Kopola un citi.

Teksts: Kasjauns.lv/Foto: All Over Press