Savākta nauda, lai mazie dvīņi Ralfs un Evelīna būtu paēduši. FOTO
Labsirži saziedojuši naudu, lai priekšlaikus dzimušie Ralfs un Evelīna būtu paēduši. Viņu māmiņa visiem ziedotājiem saka lielumlielu paldies: „Nu mēs varēsim augt lieli, veseli un dzīvespriecīgi!”
Bērni
2016. gada 5. maijs, 06:02

Savākta nauda, lai mazie dvīņi Ralfs un Evelīna būtu paēduši. FOTO

Jauns.lv

Nesen dzimušo valmieriešu, dvīņu Ralfa un Evelīnas, vecāki un fonds „Labdaris.lv” pirms Lieldienām lūdza palīdzību specializētā bērnu maisījuma iegādei. Mazuļiem bija govs piena nepanesība, bet viņu māmiņai pazuda piens. Tagad ar ziedotāju, arī Kasjauns.lv lasītāju, palīdzību savākta nauda, lai mazuļi būtu paēduši.

Kasjauns.lv marta vidū publicēja lūgumu palīdzēt priekšlaicīgi dzimušajiem dvīņiem Ralfam un Evelīnai. Viņu barošanai bija nepieciešams specializētais maisījums, kuru jālieto desmit mēnešus. Kopā bija vajadzīgi 2015 eiro, kas vecākiem bijusi milzīga summa.

Ralfs un Evelīna ir Sintijas un Sergeja pirmie bērniņi. Mazuļi pasaulē nāca priekšlaicīgi – viņiem mammas puncī pietrūka skābekļa un nācās veikt ķeizargriezienu. Mazuļi intensīvās terapijas nodaļā pavadīja 17 dienas, kuru laikā mammai pazuda piens. Vēlāk izrādījās, ka mazuļiem ir govs piena nepanesība un ir nepieciešams specializēts maisījums. Tā kā tas ir ļoti dārgs, vecāki, kuri katru dienu tika nostādīti baisas izvēles priekšā: nedot mazajiem ēst vai arī likt viņiem mocīties, lūdza palīdzību.

Tagad labdarības fonds „Labdaris.lv” Kasjauns.lv informēja, ka Evelīna un Ralfs, pateicoties sabiedrības atbalstam, jūtas daudz labāk. Viņi jau ir saņēmuši daļu no nepieciešamās palīdzības. „Ar jūsu palīdzību mēs varēsim ēst putriņas, kuras mūsu vēderiņam palīdzēs, un mēs varēsim augt lieli, veseli un dzīvespriecīgi,” ziedotājiem raksta dvīņu mamma Sintija.

Līdzekļus specializētās pārtikas iegādei saziedoja dažu dienu laikā, un tagad mazie ķipari ar to ir nodrošināti. Cilvēki Ralfam un Evelīnai ziedoja arī drēbītes un citas ļoti vajadzīgas lietas. Pagājušā nedēļā labdarības fonda „Labdaris.lv” pārstāvji viesojās pie dvīņu ģimenes un nogādāja vairākus maisus ar saziedotajām lietām. Neliela paciņa dvīņiem bija atsūtīta pat no Īrijas.

Bērniņu mamma pastāstīja, ka dvīnīši kļuvuši daudz mierīgāki un labāk guļ, jo viņiem vairs nav jāmokās vēdergraižu dēļ. Katru dienu viņi dodas garās pastaigās, kuras mazie gaida ar nepacietību. Pirms pastaigas laika mazie jau kļūst jau nemierīgi un, ja mamma nedaudz aizkavējas ar došanos ārā, sāk raudāt un niķoties.

„Mēs esam ļoti pateicīgi par atbalstu un palīdzību! Bijām ļoti saviļņoti redzēt, cik daudz ir labu un atsaucīgu cilvēku. Paldies jums visiem, mani mīļie,” ziedotājiem pateicas Sintija. Viņa raksta: „Mums jūsu palīdzība bija ļoti nozīmīga un svarīga, jo bez jūsu palīdzības mūsu mazulīšiem būtu neizturamas vēdergraizītes un sāpes! Mūsu ģimene saka lielu paldies. Lai vairāk uz šīs zemes būtu tik saprotošu un izpalīdzīgu cilvēku!”

Pašlaik mazulīšiem ir vajadzīga palīdzība higiēnas preču iegādei, jo vecākiem katru mēnesi rodas neparedzēti izdevumi bērnu veselības dēļ. Ziedot šim mērķim ir iespējams bērnu labdarības lapā: http://labdaris.lv/lv/need-help/155. Pašlaik ir izlietoti 458,34 eiro pārtikas un higiēnas preču iegādei.

Par saziedoto summu iegādāts:

* 26. aprīli no līdzekļiem higiēnas precēm nopirktas higiēnas preces 79,59 eiro vērtībā;

* 14. aprīli no līdzekļiem specializētās pārtikas iegādei nopirkta specializētā pārtika 194,25 eiro vērtībā;

* 22. martā no līdzekļiem specializētās pārtikas iegādei nopirkta specializētā pārtika 184,50 eiro vērtībā.

Kā skaidro labdarības fonda „Labdaris.lv” pārstāve Simona Šjadīte, palīdzību mazuļiem sniegs pa daļām desmit mēnešus ilgā periodā. „Esmu ļoti priecīga, ka mēs varam palīdzēt jaunajai ģimenei nostāties uz kājām. Viņi saņēma un joprojām no ziedotājiem saņem ne vien finansiālu atbalstu, bet arī daudz mīļu vārdu un vēlējumu. Tas ir brīnišķīgi, ka tik daudz labu cilvēku mums ir visapkārt,” sajūtās dalās Šjadīte.

Ja vēlaties arī turpmāk sekot līdzi mazulīšu gaitām, kā arī ziedojumu izlietojumam, to ir iespējams darīt labdarības mājaslapā internetā. Tur ir pieejama gan finanšu atskaite, gan palīdzības dienasgrāmata, kurā aprakstītas ziņas no mazajiem ķipariem.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto