Modes dāmas, sarosās! Klāt festivāls "Riga Fashion Mood"
Tērpi no pavasari notikušajām fesivāla Riga Fashion Mood skatēm.
2014. gada 23. septembris, 18:12

Modes dāmas, sarosās! Klāt festivāls "Riga Fashion Mood"

Jauns.lv

1. un 2. oktobrī jaunatvērtajā koncertzālē “Rīga” norisināsies prestižais modes festivāls Riga Fashion Mood. Šogad pasākums skatītājiem piedāvās vairāk nekā 15 Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru kolekcijas pieaugušajiem un bērniem.

Festivāls Riga Fashion Mood sniedz ieskatu gan pieredzējošu, gan jauno modes mākslinieku jaunākajās kolekcijās. Zināmā mērā šis pasākums ieskicē vietējās modes tendences un aktualitētes, pulcējot plašu modes mīļotāju pulku. Šoagad, līdzās visiem labi zināmiem modes māksliniekiem, tādiem kā Keita, Natālija Jansone, Koshakova, Baiba Ladiga, Coo Culte, More Salt, blakus startēs arī jaunie modes talanti. Viņu vidū  - jau plašāku atzinību ieguvusī Zane Poriete un iepriekšējā gada jauno talantu konkursa uzvarētāja Eva Borherte. Modes mīļotājām būs iespēja iepazīties arī ar pavisam jauniem vārdiem latviešu modes pasaulē - Simona Veilande, Laima Ūdre, Liene Bukovska, Tabaka un IN by Inga Nipane. Kā allaž, savu sniegumu demonstrēs arī bērnu zīmoli - Hebe, Lazy Francis un Leny Tomy Factory.

Modes festivālu Riga Fashion Mood rīko biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas. Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa uzsver, ka festivāla desmitā jubileja ir labs iemesls, lai izvērtētu, kādu ieguldījumu tas devis Latvijas modes industrijai. Pēc viņas domām, par pasākuma nozīmību liecina tas, ka ik sezonu to apmeklē kvalitatīvu modes zīmolu piekritēji no Latvijas un ārzemēm, un arī šis jubilejas festivāls nebūšot izņēmums.

Teksts: Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva