foto: Shutterstock
Dienas un nakts krēmi - vai tie patiesībā vispār atšķiras?
Būtiskākais, ko iegaumēt – dienas krēmi ir paredzēti ikdienas aizsardzībai, bet nakts krēmi koncentrējas uz ādas atjaunošanu.
Skaistums
2024. gada 12. marts, 12:51

Dienas un nakts krēmi - vai tie patiesībā vispār atšķiras?

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Dienas un nakts sejas krēmi ir būtiska un šķietami jau ierasta mūsdienu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa, taču tas nemazina jautājumus par to, vai dienas krēma vietā var lietot nakts krēmu un otrādi.

Tiecoties pēc veselīgas sejas ādas, ir nozīmīgi izprast formulējumu – dienas un nakts – fundamentālo atšķirību, jo tā sakņojas zinātnē par ādas dabiskajiem cikliem un reakciju uz vides stresa faktoriem. "Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga skaidro galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.

“Pirmkārt, atbilde uz jautājumu, vai ir atšķirības starp dienas un nakts krēmu, ir – jā, tie būtiski atšķiras un dienas krēmu nevajadzētu lietot naktī un otrādāk. Protams, ja nav citu iespēju, var izlīdzēties un nakts krēmu lietot dienā un dienas – naktī, taču tas būtu pieļaujams izņēmuma situācijā. Galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu var noteikt, salīdzinot trīs lietas – sastāvdaļas, tekstūru un UV aizsardzību. Būtiskākais, ko iegaumēt – dienas krēmi ir paredzēti ikdienas aizsardzībai, bet nakts krēmi koncentrējas uz ādas atjaunošanu,” stāsta Melberga.

Farmaceite izklāsta papildu dienas un nakts sejas krēmu atšķirības un skaidro, kā tos pareizi lietot.

Nākamā lapa: Dienas sejas krēmi – aizsardzībai