foto: Publicitātes foto
Darbs aptiekā – profesionālo vēlmju piepildīšanai
Skaistums
2024. gada 20. februāris, 13:15

Darbs aptiekā – profesionālo vēlmju piepildīšanai

Reklāmas projekts

Domas par profesijas maiņu var piemeklēt ikvienu speciālistu – agri pēc savas karjeras ceļa uzsākšanas vai pat pēc vairāku desmitu gadu stāža sasniegšanas. Valmieras BENU Aptiekā strādājošā Jūlija Simsone ir piemērs tam, ka arī pēc 15 gadu iegūtā darba stāža ir iespējams veiksmīgi stāties jaunu profesionālo izaicinājumu priekšā un piepildīt savas profesionālās intereses citā profesijā.

Pēc pirmās profesijas Jūlija ir grāmatvede, taču pēc 15 šajā profesijā nostrādātiem gadiem Jūlija nonāca pārmaiņu priekšā – radās laiks pārdomām, kā savu profesionālo karjeru veidot tālāk. Medicīna un veselības joma Jūliju interesējusi jau agrāk, taču vienmēr bijis skaidrs, ka līdz darbam šajā nozarē ejams ilgs ceļš.

“Mani vienmēr saistījusi vēlme palīdzēt cilvēkiem jautājumos, kas ir saistīti ar medicīnu un veselību, un farmaceita profesijā šo vēlmi var realizēt pilnā apmērā,” viņa atzīst.

Farmaceita darba pamatā – pacietība un precizitāte

Jūlija uzsver, ka darbs aptiekā ir interesants un atbildīgs. Ir nepieciešama pacietība, precizitāte un prasme sadzirdēt klienta vajadzības. Ik dienas ir iespējams palīdzēt cilvēkiem neapmaldīties plašajā uztura bagātinātāju un bezrecepšu medikamentu klāstā, konsultēt par pareizu un racionālu to lietošanu un mudināt laicīgi vērsties pie ārstiem – pēc tā seko gandarījuma sajūta!

Jau pusotru gadu Jūlija strādā Valmieras BENU Aptiekā, taču paralēli darbam aptiekā arī turpina mācības koledžā. “Tas ir liels ieguvums, ka mācības koledžā iespējams apvienot ar darbu aptiekā, tādā veidā papildinot savas teorētiskās zināšanas ar praktisku darbību. Liels paldies jāsaka arī  BENU Aptiekas kolēģu atbalstam, daloties pieredzē un zināšanās gan ceļa sākumā, gan ik dienu!”

foto: Publicitātes foto

BENU Aptiekas atbalsts studijām

Arī Jūlija ir viena no tiem, kas sava profesionālā sapņa piepildīšanai izmanto BENU Aptiekas piedāvātās apmaksātās farmaceita asistenta studijas. “Divus gadus atpakaļ rudens uzņemšanu koledžā nokavēju,” skaidro Jūlija, “bet biju ļoti priecīga, ka radās iespēja iestāties 2022. gada februārī ziemas uzņemšanas studijās RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā. Par to liels paldies jāsaka arī BENU Aptiekas atbalsta programmai.” Jūlija uzsver, ka, uzsākot studijas, bija gan liels prieks, gan satraukums, jo brīžiem likās, vai to visu vispār ir iespējams iemācīties un apgūt? “Tad, kad ir skaidrs mērķis un ir motivācija, tad nav nekā neiespējama,” stāsta Jūlija.

BENU Aptieka ikvienam interesentam piedāvā iespēju studēt farmāciju. Programmas ietvaros konkursa atlases kārtībā uzvarētājiem tiek nodrošinātas BENU Aptiekas finansētas studijas Rīgas 1. medicīnas koledžā vai Sarkanā Krusta medicīnas koledžā farmaceita asistenta specialitātē un garantēts apmaksāts darbs BENU Aptiekā gan studiju laikā, gan pēc to veiksmīgas pabeigšanas.

Par to, kā pieteikties programmai, kā arī par darba iespējām BENU Aptiekās, vairāk uzzini: https://karjera.benu.lv/