foto: Shutterstock
Sasprēgājušas un sāpīgas lūpas: daudziem piemīt paradums, kas padara situāciju vēl sliktāku
Bieži izplatīts paņēmiens ir vienkārši plēst sasprēgājušo vai sauso ādu un košļāt lūpas, taču tā tikai pasliktināsi situāciju.
Skaistums
2024. gada 16. februāris, 05:54

Sasprēgājušas un sāpīgas lūpas: daudziem piemīt paradums, kas padara situāciju vēl sliktāku

"100 Labi Padomi"

Lūpas ir ļoti delikāta zona – ja tās būs nepievilcīgas, sasprēgājušas, ar sausām ādas loksnēm un krevelēm, visa seja izskatīsies nekopta.

Diemžēl daudzām sievietēm ziemā lūpu āda ir ļoti sausa, un tai nepalīdz, ka tiek dzerts gana daudz ūdens vai pat lietots kolagēns. Un atliek vien lūpas ārā, aukstumā un vējā, aplaizīt – tās tiek aprautas un sasprēgā.

Lai tā nenotiktu, vienmēr lieto lūpu balzamu vai higiēnisko lūpu krāsu. Ja tomēr lūpas ir sasprēgājušas, zini – to āda pilnībā atjaunosies tikai 28 dienu laikā. 

Pret lūpām ir jāizturas ļoti saudzīgi – nekad neplēs sasprēgājušo vai sauso ādu un nekošļāt lūpas, jo tā tikai pasliktināsi situāciju.

Apstrādā lūpas ar maigu pīlingu, lai noņemtu sauso, atmirušo ādu, un katru rītu un vakaru liec uz tām mitrinošu, eļļas saturošu lūpu krāsu vai balzamu. Ideāli, ja šo līdzekļu sastāvā ir smiltsērkšķu eļļa, kokosriekstu eļļa, šī sviests, kliņģerīšu vai mežrozīšu eļļas ekstrakts.

Hialuronskābi, kolagēnu un vitamīnus saturoši lūpu kopšanas produkti aktivizēs ādas dabīgos atjaunošanās procesus.

Neaizmirsti atjaunot lūpu krāsu vai balzamu ikreiz, kad no telpām izej svaigā gaisā. Ja lūpu āda nav ideāla, nekrāso tās ar matētu lūpu krāsu, jo tā izcelsi vissīkākās nepilnības. Labāk izvēlies mitrinošu, apjomu palielinošu lūpu spīdumu vai lūpu krāsu.

Izmēģini!

Kafijas dzirnaviņās samal auzu pārslas, sajauc ar biezpienu (1:1). Klāj uz lūpām, paturi 10–15 minūtes. Noņem ar siltā ūdenī samērcētu salvetīti. 

Uz lūpām var uzklāt arī treknu kefīru vai krējumu un paturēt 15 minūtes

Ievēro

Kamēr lūpu āda ir sasprēgājusi, kādu laiku atturies no asiem, pikantiem un sāļiem ēdieniem. Šajā periodā uzturā iekļauj zivis, pākšaugus, pilngraudu maizi, riekstus, dārzeņus un piena produktus.