foto: Shutterstock
Izskats kā pandas lācītim... Kā samazināt tumšos lokus zem acīm?
Skaistums
2024. gada 20. janvāris, 16:45

Izskats kā pandas lācītim... Kā samazināt tumšos lokus zem acīm?

"100 Labi Padomi"

Pārslodze darbā un mājās, stress, ilgstoša sēdēšana pie datora, haotisks dzīvesveids, neizgulēšanās un veselības problēmas mēdz radīt tumšus lokus zem acīm, vizuāli radot asociācijas ar pandas lācīti.

Labāko efektu dod pietiekams miega daudzums, fiziskās aktivitātes svaigā gaisā vismaz pusstundu dienā. Ejot ārā saulainā laikā, arī vēsajā periodā jālieto acu krēmi ar SPF aizsardzību pret UV starojumu, jo tā ietekmē, organismā veidojoties melanīnam, tumšais tonis var kļūt vēl izteiktāks.

Pēc 30 gadu vecuma regulāri rītos un vakaros vajadzētu lietot tieši acu zonai paredzētus kopjošus līdzekļus. Ja traucē tumšie loki, meklē par tiem norādes uz iepakojuma. Noteikti pārbaudi veselību, iespējams, tumšos lokus rada dzelzs vai vitamīnu trūkums organismā.

Tautas metodes ar gurķu, kartupeļu šķēlītēm uz acīm ziemā labāk neizmanto, jo acu zona ir jutīga un jebkurš produkts, arī parasts gurķis, var izraisīt alerģisku reakciju. Tā vietā labāk liec vēsas kompreses.

Izmēģini: tumšo loku maskēšanai no rītiem lieto acu zonas krēmu ar izgaismojošu efektu. Gaismu atstarojošās minerāldaļiņas izgaismo ādu un liek tai starot. Ja tumšie loki vēl spīd cauri, papildus lieto dekoratīvo kosmētiku.