foto: Shutterstock
Kā pareizi uzklāt tonālo krēmu? Atceries - nekas nav briesmīgāks par savēlušos krēma slānīti
Lai tonālais krēms būtu noturīgāks, izmanto pūderi – iemērc otu pūderī, nopurini lieko un nopūderē pieri, tad degunu, vaigus, zodu un kaklu.
Skaistums
2023. gada 27. novembris, 17:39

Kā pareizi uzklāt tonālo krēmu? Atceries - nekas nav briesmīgāks par savēlušos krēma slānīti

"100 Labi Padomi"

Uzklāt tonālo krēmu tā, lai tas nebūtu pamanāms, nav viegls uzdevums. Dažkārt tas rullējas nost, veidojas neglītas pārejas, un, no malas skatoties, šķiet, ka uz sejas uzlikta neveiksmīga maska, kas beidzas līdz ar zoda līniju. Lai tā nenotiktu, jāievēro tikai pāris noteikumu.

Nekad nelieto vecu tonālo krēmu!

Ja tavā kosmētikas plauktiņā joprojām ir tonālais krēms no gandrīz vidusskolas laikiem, met to miskastē. Kosmētikas ražotāji strādā pie tā, lai mūsdienīga kosmētika būtu kvalitatīva, veselībai nekaitīga un viegli lietojama, turklāt tai ir derīguma termiņš, pēc kura to vairs nav ieteicams lietot. Pat gadu vecs tonālais krēms ir noslāņojies un vairs nepilda savu uzdevumu, turklāt kaitē ādai. Iegādājies jaunu, savam ādas tipam un tonim atbilstošu. Nelūkojies pēc smalkiem zīmoliem, labi kalpo arī lētāku zīmolu produkti, kas maksā ap 10 eiro.

Kā izvairīties no defektiem?

Notīri seju. Ja tonālo krēmu vēlies klāt uz sejas jau no rīta, atceries, ka nekas nav briesmīgāks par savēlušos krēma kārtiņu. Tas ir diezgan izplatīts defekts, kas rodas, ja tonālo krēmu uz sejas klāj uzreiz pēc dienas krēma.

Tāpēc palutini sejas ādu ar serumu un krēma vietā labāk izvēlies dekoratīvās kosmētikas bāzi, kas ļaus kosmētikai ilgāk un kvalitatīvāk turēties. Ja tomēr nespēj iztikt bez sava iemīļotā krēma, uzklāj to uz sejas un, viegli piespiežot, ar sausu salveti nosusini, nogaidi 30 minūtes un tikai tad klāj tonālo krēmu.

Virzies uz priekšu soli pa solim

Uzspied uz plaukstas virspuses divas nelielas piles tonālā krēma, pamērcē tajā otu vai sūklīti (ja ērtāk, klāj ar pirkstiem) un, sākot no sejas centra, ar vieglām kustībām virzies uz sejas malām. Neaizmirsti šķērsot zoda līniju un vienmērīgi pāriet uz kaklu. Kad tas izdarīts, pavisam nedaudz samitrini tonālā krēma sūklīti un vieglām kustībām, nedaudz piespiežot, iemasē krēmu ādā.

Neaizmirsti maigi apstrādāt arī zonas ap acīm, ausīm un muti, kā arī zoda līniju un kaklu. Lai tonālais krēms būtu noturīgāks, izmanto pūderi – iemērc otu pūderī, nopurini lieko un nopūderē pieri, tad degunu, vaigus, zodu un kaklu. Viegli ietonē vaigus, uzkrāso acis un lūpas un dodies dienas gaitās.