Dzīvesstils
2023. gada 28. novembris, 05:21

Meitene nogāja 20 000 soļu katru dienu veselu mēnesi! Kas notika ar viņas organismu?

Jauns.lv

Amerikāņu blogere Robina Leirda, kura interesējas par filozofiju un dzīvesstila eksperimentiem, 30 dienas pēc kārtas nogāja 20 000 soļus un savā "YouTube" kanālā "The Science of Self Care" atklāj, kādas pārvērtības ar viņas organismu šajā laikā notikušas.

Jauniete nolēmusi pielietot koncepciju, par kuru raksta autors Džeimss Klīrs "Atomic Habits". Ideja ir standartizēt jaunu ieradumu pirms tā optimizācijas. Būtībā ir jāpadara paradums par daļu no savas rutīnas dzīves un pēc tam tas jāpilnveido.

Soļošanas ziņā tas nozīmē vienkārši iziet uz ielas un vispār nedomāt par to, cik soļu esat spēruši dienas laikā. "Kad pieradīsiet pie ikdienas pastaigām un standartizēsiet šo ieradumu, varat sākt to optimizēt, palielinot soļu skaitu, izsekot tiem sīkāk, iespējams, iegādāties viedpulksteni," skaidro blogere.

Robina apgalvo, ka ievērojusi ne mazums priekšrocību no ikdienas gaitas. "Es lieliski guļu. Kad esi tik daudz laika uz kājām, tavs ķermenis jūtas noguris, tāpēc aizmigsi momentāli. Turklāt mana stāja ir kļuvusi ievērojami līdzenāka, bet augums slaidāks un slaidāks: esmu notievējusi par dažiem kilogramiem un uzaudzējusi kāju muskuļus," stāsta Leirda.

Meitene piebilst, ka kļuvusi emocionāli stabilāka un noturīgāka, jo staigāšana samazina kortizola līmeni (stresa hormonu).

Tomēr ir viens, bet liels, mīnuss – tas ir laiks. "Lai noietu 20 000 soļu, jāpatērē vairākas stundas. Lielākajai daļai cilvēku tas nav pieņemami, bet es esmu izdarījusi savu izvēli. Varu ieteikt apvienot pastaigas ar citām lietām, kas jums jāpaveic dienas laikā, piemēram, audiogrāmatu noklausīšanos," rezumē eksperimentētāja.

Tēmas