foto: Publicitātes foto
Leļļu teātris atgriešanos mājās svinēs ar "Sibīrijas haiku" pirmizrādi
Bērni
2023. gada 11. oktobris, 18:19

Leļļu teātris atgriešanos mājās svinēs ar "Sibīrijas haiku" pirmizrādi

Jauns.lv

Latvijas Leļļu teātris ļoti cer novembrī atgriezties rekonstruētajās telpās Krišjāņa Barona ielā 16/18 Rīgā un lielo zāli plāno atklāt ar izrādi "Sibīrijas haiku" Valtera Sīļa režijā. Iestudējums būs veidots tehnoloģiski smalkā manierē - papīra animācijā.

"Sibīrijas haiku" ir vizuāli poētiskā un tehnoloģiski smalkā manierē izveidots papīra animācijas iestudējums, kas izseko mazā lietuviešu zēna Aļģa pieredzei un redzējumam, kopā ar ģimeni nonākot izsūtījumā Sibīrijā, informē teātra pārstāve Agnese Oliņa.

Iestudējums veidots pēc daudzu godalgu ieguvušā tāda paša nosaukuma lietuviešu grafiskā romāna, ko veidojusi rakstniece Jurga Vile un māksliniece Lina Itakagi.

Režisors Valters Sīlis ar radošo komandu šo darbu veidojis kā tehniski niansētu un emocionāli piepildītu vēstījumu bērniem no 10 gadu vecuma par Baltijas valstu iedzīvotāju deportācijas pieredzi, atklājot šīs vēstures lappuses no pašu bērnu skatupunkta.

Iestudējuma "Sibīrijas haiku" pirmizrāde – 11. novembrī plkst. 18.00. Tuvākās izrādes – 12. un 26. novembrī.

Kā šobrīd izskatās Leļļu teātrī. 6.09.2023.

Latvijas Leļļu teātra rekonstrukcijas projekts Krišjāņa Barona ielā 16/18, Rīgā, veiksmīgi tuvojas noslēguma posmam. Līdz šim jau veikta virkne ievērojamu ...

gallery icon

Latvijas Leļļu teātra ēka Krišjāņa Barona ielā 16/18 atrodas UNESCO Pasaules kultūras mantojuma objekta “Rīgas vēsturiskais centrs” aizsardzības zonā un ir nozīmīgs kultūras un vēsturisks piemineklis. Tā tika uzcelta pēc arhitekta Ernesta Poles projekta 1911. gadā un ir bijusi svarīga daļa no Rīgas pilsētas dzīves. Ēkas ekspluatācija tika sākta 1924. gadā, un tajā atradies kino, aptieka, grāmatu spiestuve un zīmogu darbnīca, kafejnīca un vairākas tirgotavas. Kopš 1944. gada šajā namā darbojas Latvijas Leļļu teātris.

Lelles un darbinieki pirms gaidāmā remonta pamet Leļļu teātra telpas

Latvijas Leļļu teātris 18.jūnijā rīkoja ēkas pamešanas un sezonas noslēgšanas akciju

gallery icon