Asnate Rancāne: “Mana misija ir mūsu kultūra un identitāte”
Dzīvesstils
2023. gada 7. jūlijs, 07:00

Asnate Rancāne: “Mana misija ir mūsu kultūra un identitāte”

Žurnāls "OK!"

“Nodzīvot savu dzīvi jēgpilni – gūstot labumu ne tikai sev, bet dodot citiem. Tā dzīvo mani vecāki, tā dzīvo visi man apkārt. Man tiešām liekas, ka mums katram ir jādara pasaule labāka. Un mana misija ir mūsu kultūra un identitāte, vēsture, tradīcijas,” intervijā žurnāla JAUNS OK numurā saka grupas “Tautumeitas” līdere Asnate Rancāne.

“Man ir milzīgs prieks, ka varu ar to visu dalīties un nest to pasaulē, popularizēt mūsu valsti. Skan mazliet nopietni, bet man kaut kā šķiet, ka tad, ja tu rodi to jēgu, ir nedaudz vieglāk paraudzīties uz tām visām nebūšanām, kas ikdienas dzīvē tomēr kādreiz nāk,” viņa piebilst.

“Tautumeitas” piedalās Glastonberijas festivālā! Sākumā šī ziņa likās pat mazliet neticama. Ļoti liels panākums, kurā savu lomu nospēlējusi arī “Tautumeitu” līdere Asnate Rancāne. Tik ļoti mūzikai uzticīgu cilvēku vēl vajadzētu pameklēt! Un tik dvēseliski tīru un gaišu – arī. Intervijā Asnate stāsta par savu īpašo saikni ar mūziku, tās terapeitisko iedarbību un “Tautumeitu” izpildītās mūzikas pagānisko vēstījumu.
 

Žurnāla JAUNS OK vasaras numurā tevi sagaida daudz aizraujošu un iedvesmojošu stāstu un interviju, kas iemieso sezonas dzīvespriecīgo garu. Šoreiz vadmotīvs ir mūzika un teju katra lappuse ir kā vasaras skaņu celiņš… Dinamiskas skaņas, valdzinoši ritmi un neaizmirstamas melodijas. Žanru daudzveidība un festivālu drudzis. Lasi un piešķir savai vasarai papildu prieku!

Šajā numurā:
* ekskluzīva saruna ar Karlu Bruni-Sarkozī. Sieviete kaķene un sieviete sirēna, ar zemu, samtainu balsi un caurspīdīgi mirdzošām, gaišām acīm, kas spējušas savaldzināt pat visnepieejamākos no slavenajiem vīriešiem, – tāda ir Karla Bruni-Sarkozī. Pateicoties viņai, ir atdzimis piemirstais mīts par moderno “femme fatale”.  Tiesa gan, pēdējos 15 gadus pasaule viņu pazīst ne vien kā tikumīgu sievu un māti, bet vēl – kā vienu no populārākajām dziedātājām Eiropā. Leģendāra supermodele, bijusi Francijas pirmā lēdija.
* intervija ar Latvijas hokeja izlases galveno treneri Hariju Vītoliņu. Katru gadu maijā Latvijas tauta vienojas kopīgā sajūsmā par hokeju, taču šis gads bija pirmais, kad sajūsma vainagojās ar bronzas medaļām, oficiālu brīvdienu un sagaidītāju pūļiem pie Brīvības pieminekļa. Taču nekas no šī nebūtu noticis bez Latvijas izlases galvenā trenera un lokomotīves Harija Vītoliņa. Viņa bagātīgā trenera pieredze, stingrā attieksme, kā arī mīlestība pret hokeju ir stāsts par to, kā neatlaidīgs darbs un ticība saviem spēkiem ļauj sasniegt pat šķietami neiespējamo.
* Gata Irbes jeb Gacho dzīve šobrīd ir visai piesātināta: tik tikko pabeigta augstskola, finiša taisnē atrodas Gata grāmata – atklāts stāsts par bērnību, pusaudzību, narkotikām, attiecību peripetijām un ceļu uz mūziku, bet priekšā stāv lielākais notikums Gata muzikālajā karjerā – 19. augustā notiks viņa lielkoncerts Mežaparka lielajā estrādē.
* Dziedātāja Laima Vaikule ir pārliecināta, ka Jūrmala ir lieliska pilsēta, kur baudīt vasaru, dabu un, protams, arī mūziku. Tiekamies brīdi pirms notikuma – festivāla “Laima RendezVous Jūrmala’23”, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma šogad norisinās no 26. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē. Vasara ir pašā briedumā, un festivāls piedāvā baudīt dzīvi kopā ar lieliskiem mūziķiem no vairākām valstīm. Īpaša loma šogad ir atvēlēta māksliniekiem no Ukrainas – zemes, kurā dzīvo ne tikai drosmīga, bet arī ļoti muzikāla tauta. Mūsu saruna ar Laimu ir ne tikai par mūziku, bet arī par dzīvi un tās izaicinājumiem.
* Pēc kostīmfilmas “Žanna Dibarī” Kannu festivāla publika aplaudēja septiņas minūtes. Galvenais vaininieks bija tikko 60. dzimšanas dienu nosvinējušais Džonijs Deps. Savulaik trakulīgs bohēmists, tad – pieradināts ģimenes cilvēks, visbeidzot – varonis vienā no pēdējo gadu skaļākajām tiesu prāvām. Viņa pretiniece, bijusī sieva, Džoniju Depu apvainoja fiziskā vardarbībā, taču tiesa lēma par labu aktierim, bez kura talanta Holivuda nebūtu ieguvusi daudzus spožus varoņus.
* Lai ko arī darītu – mūzikā vai biznesā, Rianna, pašas dziesmas vārdiem runājot, mirdz kā dimants. Viņa ir neatkārtojama, radoša un drosmīga visās izpausmēs, arī mātes lomā. 
* Stilojam! Rozā drudzis modē.
* Iepērkamies. Karstākās krāsas un modernākās sandales.
* Skaistums. Kā sauļoties gudri?
* Karjera. Praktiski ieteikumi, kā uzrakstīt labu motivācijas vēstuli.
* Bērni. Drošība uz ūdens un mājas pagalmā.
* Iedvesmojamies. Aijas Auškāpas laimes deva.
* Kura ir vasaras kaislīgākā krāsa un kā to iekļaut interjerā.
* Trīs izcilas aukstās zupas. Iesaka šefpavārs Māris Astičs.
* Uzmanības centrā. Desmit fakti par mūziķi Būū.